Επιστολή της Πρεσβείας της Κούβας στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου

2501
επιστολή

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

Αγαπητή Τζόρτζια:

Παρακολουθήσαμε στενά, χάρη στον κοινό φίλο μας Κώστα Ήσυχο, την εξέλιξη και τον ατυχές θάνατο του Μανώλη. Λυπούμαστε βαθιά για αυτή την ανεπανόρθωτη απώλεια για εσάς, την οικογένειά σας και το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα.

Άνδρες σαν τον Μανώλη  είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος. Ο Martí το είπε.

«Υπάρχουν άνδρες που ζουν ευτυχισμένοι ακόμα κι αν ζουν χωρίς ντροπή. Υπάρχουν άλλοι που υποφέρουν, όπως σε αγωνία, όταν βλέπουν ότι οι άντρες ζουν χωρίς ντροπή γύρω τους. Πρέπει να υπάρξει μια ορισμένη ποσότητα του κόσμου στον κόσμο, ακριβώς όπως πρέπει να υπάρχει ένα ορισμένο ποσό φωτός. Όταν υπάρχουν πολλοί άντρες χωρίς αθάνατη ψυχή , υπάρχουν πάντα άλλοι που έχουν μέσα τους τη διάθεση πολλών αντρών. Αυτοί είναι εκείνοι που επαναστατούν με τρομερή δύναμη ενάντια σε εκείνους που ληστεύουν τους λαούς από την ελευθερία τους, η οποία είναι σαν να κλέβουν, σαν να τους ληστεύουν από τα πιο πολύτιμα ψυχικά τους  αγαθά.

Σε αυτούς τους άνδρες φτάνει ο θαυμασμός άλλων  χιλιάδων  ανθρώπων , μια ολόκληρη πόλη, χώρα , λαοί  τους συνοδεύουν . Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πηγαίνει μαζί τους .

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ιεροί“.

Ο Μανώλης  ήταν μέρος αυτού του φωτός και έφερε μέσα του τον πλούτο πολλών ανδρών και γυναικών στον αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Οι Κουβανοί δεν ξεχνούν τους ήρωες τους, ούτε ξεχνούν τους φίλους τους.

Θα θυμόμαστε πάντα στις καρδιές μας τη βαθιά συντροφική φιλία του Μανώλη Γλέζου με την Κούβα. Αιώνια δόξα γι ‘αυτόν.

Με όλη μας την αγάπη,

Zelmys María Domínguez Cortina
Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας