Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

2615
τσίπρα

Προς τον Πρωθυπουργό.
Κύριε Τσίπρα. Γράφω αυτήν την ανοικτή επιστολή με αφορμή την συζήτηση που ξεκινάει την Πέμπτη στη βουλή για την ψήφιση του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Συμμετέχω οργανωμένα στην αριστερά από τα μαθητικά μου χρόνια στην νεολαία Λαμπράκη, μέχρι και τώρα και θα συνεχίσω να συμμετέχω, όσο οι πνευματικές και σωματικές μου δυνάμεις το επιτρέπουν. Όπως και πολλοί άλλοι, έτσι και εγώ με το βάθεμα της κρίσης, αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα της αριστερής κυβέρνησης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας, πορεία σύγκρουσης και ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο, πορεία που θα έβαζε τις βάσεις για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, στήριξα τον ΣΥ.ΡΙΖ Α., ώστε τον Γενάρη του 2015 να γίνει κυβέρνηση.

Η συνκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., ήταν το πρώτο πισωγύρισμα. Ακολούθησαν και άλλα ( Ψήφιση Παυλόπουλου για πρόεδρο δημοκρατίας, ενδιάμεση συμφωνία κ.ά.). Παράλληλα κάποια πράγματα προχωρούσαν, ή υπήρχαν προσπάθειες να προχωρήσουν. (Νομοσχέδιο για τις 100 δώσεις, συμφωνία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, πόρισμα της επιτροπής για το δημόσιο χρέος κ.λ.π.).
Και έτσι φτάσαμε στο δημοψήφισμα. 62% ΌΧΙ. Με κλειστές τις τράπεζες, την τρομοκρατία των Βρυξελλών και με το Κ.Κ.Ε. να δίνει γραμμή για άκυρο. Τότε υπογράφετε μια συμφωνία ακόμα χειρότερη από αυτήν που σας είχαν προτείνει πριν το δημοψήφισμα. Αντί να βασιστείτε στον κόσμο που σας στήριξε και να προχωρήσετε, υποχωρήσατε ατάκτως. Οδηγήσατε την πλειοψηφία των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματός σας εκτός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ταυτόχρονα ανοίξατε τις πόρτες σε ανθρώπους που από καίριες θέσεις είχαν υπηρετήσει τις πρότερες κυβερνήσεις. Και έτσι κάνατε ένα τελείως διαφορετικό κόμμα με το ίδιο όνομα. Ένα κόμμα που μαζί με την Νέα Δημοκρατία το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, και μετά την διαφωνία και την αποχώρηση, -προς τιμή τους- κάποιων βουλευτών και πρώην υπουργών σας, ψήφισε το τρίτο μνημόνιο.

Είχατε υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο παραμένει, αλλά μετασχηματίζεται. Είχατε υποσχεθεί σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και το κόψιμό τους συνεχίζεται. Είχατε υποσχεθεί σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και συνεχίζετε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με δυσμενέστερους όρους, από τους προκατόχους σας. Είχατε μιλήσει για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και γίνατε φερέφωνα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Οδηγήσατε τον κόσμο που πίστεψε σε σας, που σας έδωσε 62% στο δημοψήφισμα, στη απελπισία και την κατάθλιψη. Στείλατε αυτόν τον κόσμο που αγωνίζονταν στα σπίτια του και έτσι περνάτε ευκολότερα τα εξοντωτικά, για τον λαό μας, μέτρα. Ευκολότερα από ό,τι οι παλαιότερες κυβερνήσεις. Άξιος ο μισθός σας λοιπόν!

Κλείνω την επιστολή μου με μια τελευταία σκέψη. Η ήττα της Βάρκιζας το 1945 ήταν τρομακτική ως προς τα αποτελέσματα. Φυλακές, εξορίες, εκτελέσεις, βασανιστήρια, εμφύλιος μετεμφυλιακή τρομοκρατία. Η αριστερά,παρά τα λάθη της τότε, κράτησε το κύρος της. Οι υπουργοί της και οι ηγέτες της όχι μόνον παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, αλλά και αυτοί φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν η δολοφονήθηκαν . Έτσι δημιουργήθηκε το περίφημο “Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”. Αυτό που εσείς έχοντας γαντζωθεί στην εξουσία το καταργήσατε. Με τί τίμημα;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας