Επιμένει η Τουρκία: «Το ANADOLU θα γίνει αεροπλανοφόρο drone με Bayraktar-TB-3»

856
Το ANADOLU θα γίνει αεροπλανοφόρο drone

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ανακοίνωσε τους στόχους της για το 2022 στην άμυνα κι ένας από αυτούς τους στόχους είναι το Bayraktar TB-3, που θα συνδέσει τη ναυτική και αεροπορική δύναμη της Τουρκίας.

Τα νέα οπλισμένα drones θα απογειώνονται πλέον όχι μόνο από χερσαίους διαδρόμους, αλλά και από πλοία. Το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB-3, που θα χρησιμοποιηθεί στο πολεμικό πλοίο «Αναντολού», θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση φέτος.

Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του αεροπλανοφόρου «Αναντολού» για να γίνει ισχυρότερη στη Γαλάζια Πατρίδα. Αρχικώς σχεδιάστηκε να απογειώνονται/προσγειώνονται σε αυτό μαχητικά αεροσκάφη F-35, που είναι ικανά για κάθετη προσγείωση και απογείωση.

Ωστόσο, η Τουρκία αποκλείστηκε από τα F-35 και ως εκ τούτου, τα σχέδια άλλαξαν. Αποφασίστηκε λοιπόν να μετατραπεί το Anadolu σε πλοίο για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η εταιρεία Baykar, η οποία παράγει τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, όπως το Bayraktar TB-2 και το Akıncı, άρχισε να αναπτύσσει τώρα και το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB-3 για το Anadolu, το οποίο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί σε πλοία με μικρούς διαδρόμους και φέτος το εξελιγμένο drone θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση.

Όταν το Αναντολού ξεκινήσει τις αποστολές του, αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 40 Bayraktar TB-3. Το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB-3 θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 280 κιλά ωφέλιμου φορτίου, όπως όπλα, βλήματα και κάμερες. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα drones, τα φτερά του θα διπλώνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας