Επικοινωνία Ερντογάν-Ζελένσκι μετά τη ρωσική επιχείρηση στο Ντονμπάς

630
Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Αλεξάντερ Λουκασένκο και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τους ομολόγους του από τη Λευκορωσία και την Τουρκία, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι επί τάπητος ετέθη η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ ερωτηθεί για την αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Ερντογάν, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για μία ατμόσφαιρα που έχει αποτέλεσμα.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε, σήμερα, το ενδεχόμενο συνομιλίας του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, με στόχο να προστατέψει τους κατοίκους του Ντονμπάς, μετά από αίτημα από Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια και εν μέσω της κλιμακούμενης κατάστασης στην περιοχή.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του, υπογράμμισε ότι με την επιχείρηση επιδιώκεται να μπει τέλος στην αιματοχυσία που διαπράττονταν από τις δυνάμεις του Κιέβου, εδώ και οχτώ χρόνια στο Ντονμπάς, και στόχο έχει την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για να κατασταλούν οι ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, τονίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν πόλεις και ότι δεν απειλείται ο άμαχος πληθυσμός της Ουκρανίας.
Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία, καταθέτοντας νομοσχέδιο για γενική επιστράτευση, ζητώντας από όλους όσοι επιθυμούν να προστατεύσουν τη χώρα να πάρουν τα όπλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας