Επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ: Η κυβέρνηση ζητά καθυστερημένα δεύτερο Beriev-200

485
ζητά δεύτερο Beriev-200

Ενώ η Ρωσία στέκεται συνήθως αρωγός στη χώρα μας, υποστηρίζει την επέκταση των χoρικών μας υδάτων έως 12 ν.μ στο Αιγαίο, το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο  ξέρει μόνο να επιβάλει αλλεπάλληλες άδικες κυρώσεις στη Ρωσία, να ματαιώνει τη συμφωνία για τον προσοδοφόρο στρατηγικό αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, που θα πέρναγε απ’ τη χώρα μας και τον οποίον υπέγραψε ο Π. Λαφαζάνης ως Υπουργός Ενέργειας με τον Α. Νόβακ στην Πετρούπολη, να εκδιώκει εκδικητικά Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα μας και να προκαλεί τη Ρωσία με ψυχροπολεμικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σήμερα με θέμα τiς πυρκαγιές στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η περίπτωση αποστολής ακόμη ένας αεροσκάφους Beriev BE-200 στη χώρα μας.
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σε αναρτήσεις του στο Twitter, ενημερώνει πως είχε «εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία» με τον Ρώσο ΥΠΕΞ και «συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει».
Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών συμπληρώνει πως «εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας».
Στο πλαίσιο αυτό, «έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο» συμπλήρωσε και κατέληξε αναφέροντας πως «συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας».
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα επιχειρεί, σε μεγάλα πύρινα μέτωπα της χώρας, το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200, το οποίο έχει αποδειχθεί μεγάλος σύμμαχος έναντι στις φλόγες.
Η συμβολή του έχει φανεί καθοριστική και σήμερα επιχειρεί στην Εύβοια, η οποία φλέγεται εδώ και επτά ημέρες.
Εδώ και μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό πως η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει σε αίτημα για αποστολή και δεύτερο Beriev.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας