Επιθετική στρατηγική και οικονομικές ήττες της Δύσης

τουρκία

Στις 7 Απρίλη 2017οι ΗΠΑ έριξαν 60 πυραύλους σε αεροπορική βάση στην Κεντρική Συρία. Αμέσως οι ηγέτες της Δύσης στήριξαν τον Τράμπ και οι δημοσιογράφοι στο BBC, στην Ντωυτσε Βέλλε κ.λ.π. που ειρωνεύονταν έως τότε τον Αμερικανό Πρόεδρο, τώρα τον στήριξαν και ζήτησαν“περισσότερα”…

Ρωσία και Ιράν καταδικάσαν αμέσως την αμερικανική επίθεση και η Ρωσία δήλωσε ότι θα δώσει σύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Συρία του Άσσαντ.

Ο Τραμπ απειλεί συνεχώς την Βόρεια Κορέα με βομβαρδισμούς και ίσως εισβολή. Η Κίνα ζητάει ειρηνική λύση αλλά τα δυτικά ΜΜΕ δείχνουν συνεχώς εικόνες από αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή…

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Το μεγάλο πρόβλημα της Δύσης είναι ότι παρά την αυτοδιάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας (1989-91), δεν σταμάτησε ποτέ η παρακμή των δυτικών χωρών που άρχισε μετά τον α’ Παγκόσμιο πόλεμο και επιταχύνθηκε μετά το 1979-80 (β’ πετρελαϊκή κρίση).

Η ΛΔ Κίνας σημείωσε τεράστιες νίκες στην βιομηχανία και τις κατασκευές.. Σήμερα (2016-17) η ΛΔΚίνας είναι ξεκάθαρα η 1η παγκόσμια βιομηχανική δύναμη.

Το α΄ τρίμηνο 2017 η Κίνα είχε αύξηση βιομηχανίας 6,7% και οι ΗΠΑ μόλις 0,6% (αγγλική έκδοση βικπαιδείας).

Η ίδια αναλογία (10:1) υπέρ της Κίνας υπήρξε και στην αύξηση ΑΕΠ α΄ τρίμηνου 2017. Η Αμερική του Τράμπ δεν ξεκίνησε καλά…

Με βάση τα επίσημα στοιχειά, το 2016 η ΛΔ Κίνας είχε το 50% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα (808 εκατομμύρια τόνοι) έναντι του 4,8% που είχαν οι ΗΠΑ (79 εκατομμύρια τόνοι).

Εξ άλλου το 2016 η Κίνα παρήξε 28.000.000 τροχοφόρα ( αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία) δηλαδή το 30% του παγκόσμιου συνόλου, ενώ οι ΗΠΑ μόνον 12.000.000 ( 13% του παγκόσμιου συνόλου).

Η Κίνα το 2019 – 2020 θα αγγίξει το 40% της παγκόσμιας βιομηχανίας ενώ όλη η Δύση (45 χώρες) μόλις θα ξεπερνά το 30%.

Στις αρχές της δεκαετίας 2021 -2030 η ΛΔ Κίνας θα ξεπεράσει την Δύση και το κατά κεφαλήν επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής.

Αυτό θα είναι καίριο πλήγμα για την καπιταλιστική Δύση, που θα έχει και σοβαρές στρατιωτικοπολιτικές συνέπειες. Γι’ αυτό η Δύση θα κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει την Κίνα. Ψάχνει συνεχώς για έναν Κινέζο Γκορμπατσόφ, έναν Κινέζο Γιέλτσιν για να” αυτοκτονήσει” τη Κίνα προς όφελος της ιμπεριαλιστικής Δύσης φυσικά!

Η ΔΥΣΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΡΩΣΣΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η Δύση δεν φοβάται άμεσα στρατιωτικά την Κίνα.

Η ΛΔ Κίνας είναι η 3η Πυρηνική Δύναμη και έχει τον 2ο πολεμικό στόλο της Γης ( 1ος ο αμερικανικός, 3ος ο ρωσικός, 4ος ο Ινδικός ! 5ος ο αγγλικός)

Ο Κινέζικος Λαϊκός Στρατός έχει βέβαια περισσότερα τανκς και κανόνια από τις ΗΠΑ. ( Ρωσία και Κίνα υπερέχουν στις μονάδες αρμάτων μάχης και πυροβολικού, ενώ οι ΗΠΑ έχουν την 3η παγκόσμια θέση).

Αλλά οι ΗΠΑ και η Δύση υπερτερούν (ακόμη) στο ναυτικό και την αεροπορία.

Η Δύση φοβάται πολύ την στρατιωτικοπολιτική συμμαχία Ρωσίας – Κίνας γιατί η Ρωσία είναι πάντα η μία από τις δύο Πυρηνικές και Διαστημικές Υπερδυνάμεις. Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι στην Διαστημική τεχνολογία η Ρωσία υπερέχει των ΗΠΑ.

Εξ άλλου το 2016 η Ρωσία είχε την μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου παγκοσμίως.

Δεύτερή ήταν η Σαουδική Αραβία, τρίτες οι ΗΠΑ. Στην 5η θέση ήταν η ΛΔ Κίνας. (βλέπε αγγλική έκδοση βικπαιδείας)

Η Κίνα χρειάζεται το Ρωσικό πετρέλαιο όπως και τα Ρωσικά όπλα υψηλής τεχνολογίας.

Εξ άλλου η Ρωσία είναι ο κύριος τροφοδότης οπλικών συστημάτων σε Κίνα, Ινδία, Βιετνάμ, Ιράν, Αλγερία κλπ.

Στην Αγροτική οικονομία η Ρωσία ( με 2% του παγκόσμιου πληθυσμού) παράγει το 8% της παγκόσμια παραγωγής σιτηρών και και μεγάλες ποσότητες κρέατος και πατάτες.

Πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή σιτηρών, πατάτας και κρέατος είναι η ΛΔ Κίνας.

(Οι ΗΠΑ εδώ και 10 χρόνια έχουν χάσει την πρωτιά στην παραγωγή κρέατος). {βλέπε αναλυτικά στοιχειά στην αγγλική έκδοση βικπαιδειας}

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Η Δύση θεωρεί εχθρό της και την ΛΔ Κίνας και το ρωσικό μπλοκ ( Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Κιργιζιστάν).

Επίσης πάντα θέλει να ταπεινώσει το Βιετνάμ που ανεβαίνει γοργά και να “συνετίσει” την Ινδία (παλαιά Βρετανική αποικία)

Θέλει να καταστρέψει το ΚΚ Κίνας ( το μεγαλύτερο κόμμα της Γης με 85.000.000 μέλη), τον Πούτιν αλλά και το ΚΚ Ρωσίας του Ζουγκάνοφ ( σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στην Ρωσία με θέσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ).

Αλλά πρώτα απ’ όλα θέλει να βελτιώσει την γενική στρατηγική της κατάσταση.. Γι’ αυτό έχει “5 βασικούς προκαταρκτικούς όρους”: Συρία, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Κούβα και Βενεζουέλα.

Το “βαθύ κράτος της Δύσης” θέλει να νικήσει τα αριστερά ή εθνικοαστικα κινήματα σ’ αυτές τις χώρες και να φέρει στην εξουσία “πιστά σκυλιά του δυτικού ιμπεριαλισμού” ‘ώστε να βελτιώσει τις πιθανότητες νίκης σε μια παγκόσμια σύρραξη.

Το ίδιο έκανε ο φασιστικός άξονας Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας: Πρώτα καταβρόχθισε διάφορες μικρομεσαίες χώρες (Αυστρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, Αιθιοπία, Μαντζουρία – Βόρεια Κίνα κλπ.) {1931-1939} και μετά χτύπησε Αγγλία – ΕΣΣΔ – ΗΠΑ (1940-41).

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το βαθύ κράτος της Δύσης χρησιμοποιεί ένα μέρος των ελίτ της Δυτικής Αριστεράς στον αντιρωσικό – αντικινέζικο αγώνα.

Οι περισσότεροι ηγέτες της Αριστεράς στο ΝΑΤΟ μιλούν με περιφρόνηση για την Κίνα παρ’ ότι πχ. Στην ΛΔ Κίνας χτίζονται τώρα περισσότερα σπίτια απ’ ότι σ’ όλη τη Δύση μαζί.

Οι ηγέτες της αριστεράς στην Δύση (όχι όλοι βέβαια) συμμαχούν με τους μεγαλοκαπιταλιστές για να τους βοηθήσουν στο νεοαποικιοκρατικά τους σχέδια.

Στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό.

Ειδικά το “νέο ΚΚΕ” με την αριστερίστικη γραμμή πολλές φορές αντικειμενικά βοηθά τους δυτικούς ιμπεριαλιστές.

πχ. στην εισήγηση του στο 20ο συνέδριο ο Κουτσούμπας ανέφερε μόνον το τυπικό (nominal) ΑΕΠ όπου η Κίνα είναι 2η και η ΗΠΑ 1η δύναμη.

Αποσιώπησε το πραγματικό ΑΕΠ (P.P.P) όπου η ΛΔ Κίνας είναι για 4η χρονιά 1η Παγκόσμια Δύναμη. Επίσης ο Κουτσούμπας δεν είπε λέξη για την βιομηχανική παραγωγή οπου εφέτος για 9η χρονιά η ΛΔ Κίνας είναι 1η Παγκοσμίως.

Πριν λίγα χρόνια ο Κουτσούμπας είχε διαφωνήσει με την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία! Γενικά για την ηγεσία του “νέου ΚΚΕ” μάλλον κύριος αντίπαλος είναι η Ρωσία και η Κίνα και όχι οι ΗΠΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας