Επιβολή δασμών από τον Καναδά σε αμερικανικά προϊόντα, αξίας 12,6 δισ. δολαρίων

1932
Καναδά

Την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, συνολικής αξίας 12,6 δισ. δολαρίων, προανήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς την Ουάσιγκτον, μετά την απόφαση της τελευταίας να ξεκινήσει «πόλεμο» με τους κυριότερους εμπορικούς της εταίρους.

«Δεν κλιμακώνουμε την ένταση, αλλά και δεν υποχωρούμε», τόνισε η αρμόδια υπουργός, Κριστία Φρίλαντ, διευκρινίζοντας ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Η απόφαση του Καναδά συνιστά απάντηση στις πρόσφατες αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών, ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από τον Καναδά, την Ε.Ε. και το Μεξικό.

Οι καναδικοί δασμοί, από την πλευρά τους, θα «χτυπούν» προϊόντα, όπως το γιαούρτι, ο καφές, το χαρτί τουαλέτας και τα sleeping bags.

Σημειώνεται ότι δασμούς έχει ανακοινώσει και το Μεξικό και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ασκώντας πιέσεις στον Λευκό Οίκο. Στον εν εξελίξει πόλεμο, μάλιστα, έχει εισχωρήσει και η Κίναη οποία επίσης έχει επιβάλει δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα.

πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας