Επεκτατισμός Ερντογάν: Μετά το Αφρίν, έχουν σειρά και άλλες πόλεις των Κούρδων

1259
ερντογάν

Την ιμπεριαλιστική επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, σε άλλες κουρδοκρατούμενες πόλεις της βόρειας Συρίας, μετά το Αφρίν, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία θεωρεί κατ’ απαράδεκτο τρόπο «απειλή» για την εθνική της ασφάλεια τον έλεγχο της συριακής πλευράς των τουρκοσυριακών συνόρων από τις YPG, λόγω των υποτιθέμενων δεσμών τους με το παράνομο στο τουρκικό έδαφος Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK). Τόσο το πολιτικό σκέλος των YPG, PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) όσο και το PKK αναγνωρίζουν ως ηγέτη και καθοδηγητή τους τον έγκλειστο από το 1999 στην Τουρκία Αμπντουλάχ Οτζαλάν, τον οποίο παρέδωσαν στην Τουρκία οι προδοτικές ελληνικές αρχές.
Η πόλη Μάνμπιτζ, δυτικά του Ευφράτη, στη βόρεια Συρίααναμένεται να είναι ο επόμενος στόχος Τουρκίας – FSA, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση, καθώς εκεί σταθμεύουν και Αμερικανοί στρατιωτικοί, ως συνεργάτες των YPG και άλλων δυνάμεων στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η οποία όμως έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας