Επεισόδια και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα-Ένας τραυματίας

890

Ένταση προκλήθηκε κατά τη φοιτητική πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τα οποία τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, ξέσπασε ένταση όταν ομάδα από φοιτητές άρχισε να σπρώχνει τις κλούβες των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά από την Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες 19χρονος φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από βόμβα κρότου-λάμψης και έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά.

Συνολικά, δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Ξανά ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας

Μετά από επεισόδια μικρής κλίμακας μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα

Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, είχαν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα

Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας