ΕΠΑΜ: Λιβελλογράφημα αντί απάντησης

1807
Λιβελλογράφημα αντί απάντησης

Σχολίασα επικριτικά στις 4/3 από τις σελίδες της Iskra και υπό τον τίτλο Το ΕΠΑΜ με στροφή 180 μοιρών ανακοίνωσε συνεργασία με το κόμμα Τράγκα “   την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ με την οποία το τελευταίο δήλωνε ότι ανταποκρίνεται θετικά στην πρόταση για συνεργασία με το υπό διαμόρφωση κόμμα του Γ. Τράγκα .

Ανέμενα φυσικά μία αντίδραση και μία απάντηση , στο μόλις τριών παραγράφων σχόλιο μου , απάντηση στοιχειωδώς τεκμηριωμένη και με επιχειρήματα .

Αντί μιας τέτοιας απάντησης , άσχετα αν συνέχιζα να διαφωνώ με δαύτην , διάβασα ένα μακρόσυρτο και υβριστικό λιβελλογράφημα στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ υπογεγραμμένο , δυστυχώς , από τον Δημ. Καζάκη , το οποίο λυπούμαι να πώ ότι θεωρώ ανάξιο σχολιασμού .

Τα αναγραφόμενα , μάλιστα , στο κείμενο του Δ. Καζάκη περί  “επιτομής του γκεμπελισμού“  και περί  “ασφαλίτικης έμπνευσης“  για το συγκεκριμένο δημοσίευμά μου , παραπέμπουν σε σκοτεινούς πολιτικούς χρόνους και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κλείνουν τις πόρτες ενός αναγκαίου διαλόγου και μιας ενδεχόμενης ουσιαστικής και γόνιμης αντιπαράθεσης , έστω και αν για ορισμένους αυτή μπορεί να περιέχει και κάποιες υπερβολές .

Μιας και ο Δ.Καζάκης αναφέρθηκε στο ΕΑΜ , θέλω να τονίσω καταλήγοντας ότι πράγματι και το έχω αναφέρει πολλές φορές , ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ένα νέο σύγχρονο και φωτισμένο ΕΑΜ χωρίς, όμως, Τσιριμώκους και χωρίς Βάρκιζες . ΄Ένα νέο ΕΑΜ που δεν θα καταργήσει φυσικά τα ιδεολογικοπολιτικά σύνορα αλλά θα μπορέσει να ενώσει πέρα και πάνω απ΄ αυτά όλο τον ανιδιοτελή πατριωτικό και δημοκρατικό κόσμο κάτω απ΄ τις σημαίες της Εθνικής , της Οικονομικής και Κοινωνικής απελευθέρωσης με πολύ συγκεκριμένους στόχους που θα αμφισβητούν το ολιγαρχικό καθεστώς , το αναξιοκρατικό , πελατειακό , διαπλεκόμενο και αντιπαραγωγικό κράτος , τον ευρωατλαντισμό και τις στρατηγικές της υποτέλειας στην Γερμανοαμερικανοκρατία  και του κατευνασμού .

Ιδιαίτερα δύσκολο, όμως, αυτό το νέο ΕΑΜ να έχει ως ηγέτη τον Γιώργο Τράγκα και αν δεν πέφτουμε τόσο έξω , μάλλον είναι και το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να επιθυμεί και ο ίδιος .

Καλά ξεμπερδέματα φίλοι και σύντροφοι του ΕΠΑΜ στις νέες περιπέτειες.

 

΄Αρης Δημητρίου

Υ.Γ: Α !  Και συγχαρητήρια για την Ιδρυτική Διακήρυξη που κατέθεσε χθες στον Άρειο Πάγο ο Γιώργος Τράγκας, Διακήρυξη κενόλογο μνημείο γενικολογίας και αοριστίας, η οποία δεν περιλαμβάνει καμία δέσμευση και για τίποτα, ενώ καμαρώσαμε στις κάμερες, δίπλα στον αρχηγό, και τον κ. Ν.Νικολόπουλο, ο οποίος συνεχίζει να “αυτουπερηφανεύεται” για το “κατόρθωμα” του να “προλάβει” να ψηφίσει μνημόνιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας