ΕΠΑΜ: Για μπαράζ δικών και διώξεων εναντίον αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

1011
επαμ

Στη μεταμνημονιακή κατά ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα, η «ανάπτυξη» έρχεται, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και μαζί τους αυξάνονται και πληθύνονται και οι διώξεις όσων αντιστάθηκαν σ’ αυτούς.

– Την Τρίτη 25/9/2018 γίνεται στην Αθήνα η εξ αναβολής δίκη των αγωνιστών για την παρεμπόδιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτιο του 2018.

– Η Εισαγγελία Βόλου, ύστερα από αυτεπάγγελτη μήνυση του Α.Τ. Βόλου, διεξάγει έρευνα εναντίον 20 πολιτών, που στις αρχές του έτους είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Ειρηνοδικείου, με σκοπό να διαδηλώσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς και να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες τους που έχαναν την περιουσία τους.

– Άλλοι 15 αγωνιστές διώκονται στο Ναύπλιο και 2 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, κλητεύσεις έρχονται καθημερινά σε πολλά μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

– Τέλος, κλήθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για να απολογηθεί σε ένα κατηγορητήριο που προξενεί κατάπληξη, αφού περιέχει τον μισό σχεδόν ποινικό κώδικα: 14 άρθρα του Π.Κ. και δύο νόμους (τους ν. 2168/93 και ν. 456/76 για… όπλα, πυρομαχικά και πυροτεχνήματα)! Μαζί του κλήθηκε σε απολογία και ο αγωνιστής Κ.Ζ.

Μπροστά στην «ανάπτυξη» που έρχεται, με ένα από τα εργαλεία της την κατάσχεση της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών, η κυβέρνηση δείχνει να μην ξεχνά ότι πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς της με την όποια διαμαρτυρία και να εγκαταστήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας, έτσι ώστε και η τελευταία αντίδραση να υποστεί καταστολή. Οι απροκάλυπτα πολιτικές διώξεις, που ασκούνται από το αποκαλούμενο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής, αποδεικνύουν ότι αυτοί που σφετερίστηκαν τη λαϊκή κυριαρχία, βάλλουν ενάντια στους πολίτες που εντέλλονται από το σύνταγμα να την προστατεύσουν!

Η φερόμενη ως «ελληνική κυβέρνηση», τον Δεκέμβριο του 2017, με την Τροπολογία Κοντονή, μετέτρεψε σε «Ιδιώνυμο» το αδίκημα το σχετικό με τους πλειστηριασμούς (άρθρο 61 του Ν. 4509/21-12-2017), αφού, όπως ξεδιάντροπα ισχυρίζεται, οι πλειστηριασμοί αποσκοπούν στην «στήριξη της εθνικής οικονομίας» με μέσον τη ρευστοποίηση της ιδιωτικής περιουσίαςμε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ πλειστηριασμούς. Η προηγηθείσα αλλαγή του ΚΠΔ, προς το χειρότερο για τους δανειολήπτες, εξασφάλισε την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκποίησης.

Το ΕΠΑΜ από καιρό είχε προειδοποιήσει ότι η αντίδραση στους πλειστηριασμούς, στην οποία το ίδιο πρωτοστάτησε από το 2013, δεν θα μπορούσε να πάει μακριά, αν δεν αποτελούσε τη «μαγιά» για μια ευρύτερη συσπείρωση των αντιμνημονιακών και αντικατοχικών δυνάμεων, με στόχο την τελική απελευθέρωση της πατρίδας από τους κάθε λογής τοκογλύφους και τους εγχώριους τοποτηρητές τους. Αυτό προσπάθησε να ζυμώσει μέσα στις πρωτοβουλίες πολιτών και γι’ αυτό αγωνίστηκε με συνέπεια για 5 περίπου χρόνια, ρίχνοντας το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ». Μέλη του δικάστηκαν στην πρώτη δίκη για πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη στις 30/3/2018, καθώς η παρουσία του στα ειρηνοδικεία ήταν καταλυτική. Ο στόχος όμως δεν επετεύχθη. Ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές λογικές και ψηφοθηρικές πρακτικές, εμπόδισαν το κίνημα να επεκταθεί και να αγκαλιάσει όλους όσους αφορούσε: τους εξουθενωμένους από τη φτωχοποίηση και υπό την απειλή κατάσχεσης της περιουσίας τους, πολίτες.

Αυτές τις μέρες, οι μηχανισμοί καταστολής βρίσκονται στο απόγειο των ενεργειών τους ενάντια στον λαό, κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις τους με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται. Τώρα παρά ποτέ γίνεται πλέον σαφές ότι η μόνη απάντηση στο πογκρόμ αυτό των διώξεων είναι η συσπείρωση, με έναν και μοναδικό στόχο: την απελευθέρωση της πατρίδας από τους κάθε λογής τοκογλύφους και τους υπηρέτες τους, την επιστροφή όλων των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και τέλος την αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, από όπου κι αν προέρχεται και τονίζει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ότι το άρθρο 120 του Συντάγματος έχει πια ενεργοποιηθεί. Η μήνυση που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο «επί εσχάτη προδοσία – συνηγορία υπέρ της Δημοκρατίας», δηλώνει την αρχή του τέλους της κατοχής της πατρίδας μας.

Καμιά δίωξη δεν θα σταματήσει την πάλη
για την απελευθέρωση του τόπου από την Κατοχή.

Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας