Επί ποδός πολέμου το Ισραήλ: Συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με Γάζα

502
Συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα

Την προοπτική στρατιωτικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας προοιωνίζεται η σημερινή συγκέντρωση στρατευμάτων του Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων του παλαιστινιακού θύλακα.

Η συγκέντρωση των ισραηλινών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων της “Χαμάς” με ρουκέτες κατά του Ισραήλ και των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, αλλά και των άγριων συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και των δυνάμεων καταστολής του Ισραήλ.

Το Ισραήλ με έτοιμα τα στρατεύματά του κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας βρίσκεται “σε διάφορα στάδια προετοιμασίας χερσαίων επιχειρήσεων”, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σηματοδοτώντας μια επερχόμενη κίνηση παρόμοια με εισβολές που σημειώθηκαν στην περίοδο των πολέμων Ισραήλ – Γάζας το 2014 και την περίοδο 2008 – 2009.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραήλ ενέκριναν χθες Τετάρτη σχέδια για την εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

  •  Σύμφωνα με ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό, ο στρατός θα βάλει στο στόχαστρο «σύμβολα της εξουσίας της Χαμάς» στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει ήδη αναγγελθεί ότι θα βομβαρδιστεί το υπουργείο Οικονομικών της Χαμάς, στο κέντρο της πόλης της Γάζας, ώστε η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά την περιοχή να γίνει δυσκολότερο να διατηρήσει τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, φέρεται κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες να τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον της κήρυξης κατάπαυσης του πυρός προς το παρόν.

Η βία κλιμακώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη με συναγωγές να δέχονται επιθέσεις και ένοπλες συγκρούσεις να σημειώνονται στους δρόμους πόλεων.

Ανήσυχες για το ενδεχόμενο η βία που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα να βγει εκτός ελέγχου, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τον απεσταλμένο τους Χάντι Αμρ στην περιοχή. Ομως, οι προσπάθειες για τον τερματισμό των χειρότερων επεισοδίων των τελευταίων ετών, δεν δείχνου σημάδια αποτελεσματικότητας μέχρι στιγμής.

  • Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην Γάζα, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές, πιέζοντας ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Επτά άτομα σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας