Επίσχεση εργασίας από συμβασιούχους στην υπηρεσία Ασύλου

1349
επίσχεση

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται περισσότεροι από 100 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της υπηρεσίας Ασύλου σε όλη την Ελλάδα, ενώ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Οι συμβασιούχοι κλιμακώνουν μ’αυτό τον τρόπο τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το 2017 με βασικό αίτημα κάθε φορά να καταβληθούν οι μισθοί τους, που καθυστερούσαν μέχρι και τρεις μήνες.
Σήμερα βρίσκονται περισσότερους από τρεις μήνες απλήρωτοι, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, χωρίς μάλιστα, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση του Σωματείου τους, να έχουν πάρει απάντηση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Εδώ και ένα χρόνο, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δείχνει συστηματική ασυνέπεια ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας μας, θέτοντας μάλιστα καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις εργασίας μας, σύμφωνα με τις οποίες δύναται να καταβάλλονται οι αποδοχές μας όταν αυτό θα καθίσταται εφικτό από την πλευρά της Διοίκησης – ακόμα και με καθυστέρηση έως 6 μήνες! Η αναλγησία της Διοίκησης μας έχει εξουθενώσει οικονομικά και μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα όσα δικαιούμαστε», σημειώνει το Σωματείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας