«Επίθεση» φιλίας της Τουρκίας στο Λίβανο με στόχο συμφωνία για ΑΟΖ

693
«Επίθεση» φιλίας της Τουρκίας στο Λίβανο

Κοινή ναυτική άσκηση πραγματοποίησε τουρκική φρεγάτα με σκάφους του Ναυτικού του Λιβάνου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης τουρκικής προσέγγισης προς το Λίβανο με στόχο μια οριοθέτηση της μεταξύ τους ΑΟΖ.

«Η φρεγάτα μας TCG FATIH πραγματοποίησε κοινή εκπαίδευση με το LNS SOUR του Ναυτικού του Λιβάνου στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η τουρκική προσέγγιση προς τον Λίβανο είναι σταθερή και συνεχής.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην ευρείας κυκλοφορίας  εφημερίδα του Λιβάνου, την El-Cumhuriye, άρθρο του  Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου που απευθύνεται εν είδη διαγγέλματος στο λαό του Λιβάνου αναφέροντας:

«Υπάρχουν πολλές ελπίδες πίσω από την απόγνωση, υπάρχουν πολλοί ήλιοι πίσω από το σκοτάδι, Είμαστε μαζί σου, Λίβανε», ανέφερε ο Τσαβούσογλου μεταξύ άλλων για να συνεχίσει:

«Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που ήρθε να βοηθήσει τους Λιβανέζους αδελφούς μας στην καταστροφική έκρηξη τον περασμένο Αύγουστο. Η βοήθειά μας στον Λίβανο συνεχίζεται με τις συνεισφορές των κρατικών μας θεσμών και των σωματείων ανθρωπιστικής βοήθειας

Ως μέρος της επιχειρηματικής και ανθρωπιστικής εξωτερικής μας πολιτικής, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητές μας στους Λιβανέζους αδελφούς και αδελφές μας. Ο Λίβανος θα βγει ισχυρότερος από την κρίση που πέρασε. Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που της αναλογεί για την ευημερία του φιλικού και αδελφικού λαού»

Η Τουρκία όντας απομονωμένη στην περιοχή, προσπαθεί να βρει ερείσματα για αυτό και η «επίθεση» αδερφοσύνης και φιλίας στο Λίβανο.,

Γνωρίζει επίσης ότι η Γαλλία  έχει πάρα πολλά ερείσματα και συμφέροντα στο Λίβανο.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του συναντά προβλήματα  στη διευθέτηση  της ΑΟΖ του με τον Λίβανο, ενώ παράλληλα η ΑΟΖ του Λιβάνου συνορεύει με αυτήν της Κύπρου.

Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό ο Ερντογάν να οραματίζεται μια συμφωνία με τον Λίβανο για την ΑΟΖ στα πρότυπα του τουρκολιβυκού συμφώνου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του στην Α. Μεσόγειο.

Εκτός αυτού προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό του «ζωτικό χώρο» την δική του συμμαχία με ηγέτη την Τουρκία με χώρες όπως η Λιβύη, η Παλαιστίνη και τώρα τον Λίβανο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας