Επίθεση Τραμπ στον Βρετανό πρεσβευτή για τα περί «ανίκανης» αμερικανικής κυβέρνησης

955
τραμπ

Σφοδρή κριτική στον πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι «ανίκανη», σύμφωνα διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν στη «Mail on Sunday».

«Ο πρεσβευτής δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Βρετανία, μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν είμαστε μεγάλοι οπαδοί αυτού του ανθρώπου», απάντησε εμμέσως στον Ντάροκ ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι γνωρίζει πράγματα για τον Βρετανό πρεσβευτή, τα οποία ωστόσο δεν θέλει να αποκαλύψει.

Ο Ντάροκ, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα, θεωρεί τον Αμερικανό πρόεδρο «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική», καθώς επίσης ότι μπορεί να «τερματιστεί με ντροπιαστικό τρόπο».

Ο 65χρονος Ντάροκ διορίστηκε πρεσβευτής στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2016, αρκετούς μήνες προτού μπει στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε ότι άρχισε να διενεργεί έρευνα για τη διαρροή των τηλεγραφημάτων στον Τύπο, χωρίς να αμφισβητεί την αυθεντικότητά τους.

Στην ανακοίνωσή του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ παίρνει σαφώς αποστάσεις από τις απόψεις που φέρεται να εξέφερε ο Ντάροκ. «Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι υπό τον πρόεδρο Τραμπ η αμερικανική κυβέρνηση είναι πολύ αποτελεσματική και ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε να έχει το Ηνωμένο Βασίλειο στη διεθνή σκηνή», δήλωσε σχετικά ο Χαντ, ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και τον πρωθυπουργικό θώκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας