Επίθεση με πέτρες κατά προσφύγων στα Βίλια Αττικής

1711
πρόσφυγες

Άγρια ξενοφοβική επίθεση έγινε χθες, Παρασκευή 15 Μαρτίου, στα Βίλια Αττικής, από περίπου 100 άτομα, που επιτέθηκαν με πέτρες κατά προσφύγων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννα Κριεκούκη κι άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, ενώ πριν λίγες μέρες είχε υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη γίνουν δεκτοί πρόσφυγες στην περιοχή.

Η συγκέντρωση και οι βαρβαρότητες που τη συνόδευαν έγινε έξω από το ξενοδοχείο Verori, όπου από χθες φιλοξενούνται 80 πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Από τον λιθοβολισμό έσπασε η τζαμαρία της εισόδου του ξενοδοχείου, ενώ οι πρόσφυγες παρακολουθούσαν τρομαγμένοι από τα μπαλκόνια.

Το πρόγραμμα Filoxenia άρχισε να υλοποιείται το φθινόπωρο και αφορά την προσωρινή φιλοξενία ευάλωτων ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο και που έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά, σε συνολικά 6.000 θέσεις σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας