Εξωφρενική παρέμβαση Τραμπ υπέρ της αμερικανονατοϊκής ”Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ”

1267
τραμπ

Την ώρα που κορυφώνονται οι πιέσεις των αμερικανονατοϊκών αξιωματούχων, εκβιάζοντας ανοιχτά και απροκάλυπτα τους πολίτες των Σκοπίων, προκειμένου να ψηφίσουν ”ΝΑΙ” στο επικείμενο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, την “σκυτάλη” πήρε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Σκοπιανό πρόεδρο για την ανάγκη έγκρισης της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή του Τραμπ δεν είναι τυχαία καθώς απευθύνεται στον Ιβανόφ που ταυτίζεται με τις απόψεις του εθνικιστικού κόμματος VMRO και δεν επιθυμεί την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο συγχαρητήριο μήνυμα του χαρακτηρίζει «ιστορική» τη συμφωνία των Πρεσπών Το μήνυμα Τράμπ απεστάλει με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας που εορτάζεται στα Σκόπια στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισημαίνει πως «η Μακεδονία έχει πολλά για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη φέτος» και αναφέρει την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που επιλύει το μακροχρόνιο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα» και παράλληλα «ανοίγει τον δρόμο» για τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ακόμη στο μήνυμά του πως η Συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «θα ενισχύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σ’ ολόκληρη την περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας