Εξελίξεις στην ιταλική Αριστερά: Προς κοινό ψηφοδέλτιο «Άρθρο 1» και «Sinistra Italiana»

2042
άρθρο
Ναυάγησε η προσπάθεια εξεύρεσης κοινών προγραμματικών σημείων με στόχο την εκλογική συνεργασία του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματτέο Ρέντσι με το αριστερό κίνημα «Άρθρο Ένα, Δημοκράτες και Προοδευτικοί». Πρόκειται για πολιτική δύναμη η οποία δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρους της εσωτερικής, αριστερής μειοψηφίας των Δημοκρατικών.
Μετά την αποτυχία της προσπάθειας αυτής το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Τύπο, θα είναι η δημιουργία κοινού ψηφοδέλτιου του κινήματος «Άρθρο Ένα» με την «Sinistra Italiana» («Ιταλική Αριστερά»). Μια κοινή πρωτοβουλία δηλαδή ενός τμήματος της ιταλικής αριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης.
Κύριο εμπόδιο σε ότι αφορά την δυνατότητα συμπόρευσης με το «Δημοκρατικό Κόμμα» αποτέλεσε και πάλι η «μεταρρύθμιση» (δηλαδή, ουσιαστικά, η απορρύθμιση) της αγοράς εργασίας που εισήχθη από την κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και η οποία διευκολύνει τις απολύσεις των εργαζομένων με χρηματική αποζημίωση.
Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, επικεφαλής του αριστερού αυτού ψηφοδέλτιου πρόκειται να αναλάβει ο νυν πρόεδρος της γερουσίας και πρώην δικαστικός Πιέτρο Γκράσσο, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη δηλώσει ανοικτά αν εννοεί να αποδεχθεί σχετική πρόταση που του έγινε τις περασμένες ημέρες.
Η πρώτη δημόσια συνάντηση της νέας κοινής πολιτικής προσπάθειας της «Ιταλικής Αριστεράς» και του «Άρθρου Ένα» ορίσθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας