Εξάρχεια: Άγριοι ξυλοδαρμοί από ΕΛ.ΑΣ. Τα ξεγυμνώματα πολιτών εντολή Χρυσοχοΐδη;

2034
εξάρχεια

Νέες προκλητικές παραβιάσεις κάθε δημοκρατικής νομιμότητας χθες από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την ειρηνική διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ, η πορεία πέρασε μπροστά από το Κοινοβούλιο και στη συνέχεια ένα τμήμα της έστριψε προς τα Εξάρχεια για να πάει στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, με τους υπόλοιπους να κατευθύνονται προς την Ομόνοια όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

Ωστόσο, στα Εξάρχεια επικράτησε ένταση, με τα ΜΑΤ να εφαρμόζουν με το παραπάνω το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»: προσαγωγές (ανακοινώθηκαν 77!), συλλήψεις (19), χρήση της «αύρας», χημικών και δακρυγόνων, ένταση και ξύλο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, «Μαύροι Πάνθηρες», ομάδα ΔΕΛΤΑ και άλλοι, επιτέθηκαν στον κόσμο, ενώ σταματούσαν οχήματα για να τα ελέγξουν, όπως το ίδιο έκαναν και σε ταράτσες. Επιπλέον, εικόνες με ξεγυμνώματα ανθρώπων κατά την προσαγωγή τους και άγριο ξύλο από την αστυνομία ήρθαν στη δημοσιότητα.

Ιδιαίτερα η συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό πρακτική του εξευτελισμού πολιτών με το ξεγύμνωμά τους από ανθρώπους εγκληματικής νοοτροπίας που έχουν ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ., εγείρει σοβαρά ζητήματα ως προς τη νομιμότητα του ίδιου του πολιτικά αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς διαρρέουν πληροφορίες ότι γίνονται κατόπιν σαφούς προσωπικής του εντολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας