Εν κρυπτώ επεκτείνουν το ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο για συγκέντρωση μεταναστών-προσφύγων

798
Εν κρυπτώ επεκτείνουν το ΚΥΤ Φυλακίου

Αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων κατά της νέας υπερδομής φιλοξενίας αλλοδαπών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη κάνοντας χρήση της Αστυνομίας όπως δείχνει το βίντεο όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν κυριολεκτικά σηκωτό τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη.

Ο πρόεδρος πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία για να μην επιτρέψει να περάσουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα.

Μάλιστα, ο κ.Τυρμπάκης όταν πήγαν να τον συλλάβουν σηκωτό οι Ασφαλίτες της Ορεστιάδας, παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Χαράλαμπου Χαράλαμπου Ελευθεριάδη που συντόνιζε όλη την επιχείρηση κατέρρευσε λέγοντας τους ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Στο πλευρό του Χρήστου Τυρμπάκη και  αδερφή του Κούλα Τυρμπάκη που κατέγραψε σε ζωντανή μετάδοση την σύλληψη του Προέδρου του Φυλακίου, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε άσχημη κατάσταση, με την πίεση του να φτάνει στο 21 (ακόμα και στο 21,5 αναφέρει το evros-news) και φόβους για την υγεία του.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστςς Βενετίδης, βρέθηκε αμέσως στο ΚΥΤ Φυλακίου, δίπλα στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη.

Ο κ.Βενετίδης μάλιστα καταδίκασε την έναρξη εργασιών εν κρυπτώ στο ΚΥΤ Φυλακίου χωρίς την σύμφωνη γνώση της τοπικής κοινωνίας, σχολιάζοντας:

“ΚΥΤ Φυλακίου . Έναρξη εργασιών για επέκταση εν κρυπτώ χωρίς την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας.

Με επικεφαλή τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη (εύχομαι να είναι καλά) η πρώτη αντίδραση.

Ελπίζω να επικρατήσει νηφαλιότητα , ψυχραιμία και κυρίως λογική από τους σχεδιαστές ,σε ένα θέμα καθαρά και πρωτίστως ΕΘΝΙΚΟ”.

H δημιουργία υπερδομής αλλοδαπών σε ένα σημείο καίριας σημασίας για την εθνική ασφάλεια είναι το λιγότερο ατόπημα για να μην το χαρακτηρίσουμε αλλιώς.

Σημειωτέον ότι η Άγκυρα έχει τον έλεγχο μέσω της ΜΙΤ στους αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα και οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος, μία τέτοια κίνηση απαιτούσε την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, που δεν την έχει και σίγουρα δεν ήταν δυνατόν να γίνει εν κρυπτώ.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr ένταση, διαξιφισμοί, ξύλο και επιχείρηση εκφοβισμού από την Αστυνομία, επικράτησαν νωρίτερα στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου η Κυβέρνηση μέσα στα χιόνια και σε πολικές θερμοκρασίες, προσπαθεί να ξεκινήσει την κατασκευή της νέας υπερδομής αλλοδαπών, με την κατασκευή νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 ατόμων.

Πριν λίγο επικράτησε ένταση μεταξύ του υπεργολάβου που ανέλαβε για λογαριασμό της εταιρείας ΤΕΡΝΑ τις χωματουργικές εργασίες, όταν μπροστά στη νταλίκα που ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει μια μπουλντόζα μπήκαν άτομα για να την σταματήσουν.

Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Αφγροτικού κόμματος ΑΚΕΛΛ Βάκης Τσομπανίδης, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση και χτυπήματα από τον οδηγό της νταλίκας και υπεργολάβο, ο οποίος αντέδρασε κατέβηκε από το όχημα και του επιτέθηκε λέγοντας ότι τον έβρισε. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται εκεί.

Επιχείρηση εκφοβισμού η Αστυνομία

Μάλιστα η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει επιχείρηση εκφοβισμού των κατοίκων που βρίσκονται στο σημείο και αντιδρούν, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Χαράλαμπο Ελευθεριάδη να την συντονίζει.

Οι αστυνομικοί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αγροτικά αυτοκίνητα που παρατάχθηκαν για να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών, ξεκινώντας πρώτα από αυτό του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη. Μάλιστα κάθισε στον δρόμο πραγματοποιώντας για να αποτρέψει με το σώμα του να περάσουν οι μπουλντόζες στα χωράφια.

Οι κάτοικοι δεν θέλουν να επεκταθεί η υπερδομή αλλοδαπών που θα αυξήσει την χωρητικότητα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ από 700 σε 96ο άτομα.

Στο Φυλάκιο έφτασε από την Αλεξανδρούπολη και ο γνωστός νομικός Πάρης Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” για συμπαράσταση, φυσική και νομική στους κατοίκους.

Πηγή: Τοπικός τύπος Έβρου 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας