Ενώ η κυβέρνηση κάνει την «πάπια» για το χρέος, ανακινεί το θέμα ο Thomsen!

1916
thomsen

Για να αποφασίσει το ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, πρέπει να λάβει διαβεβαιώσεις για την ύπαρξη μιας αξιόπιστης στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Paul Thomsen.
«Η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις (βλ. 4ο Μνημόνιο) πρέπει να πηγαίνει χέρι – χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους», ανέφερε ο κ. Thomsen, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως είπε, ο ίδιος δεν μπορεί να ζητήσει από το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως υπάρχει κοινή αντίληψη του Ταμείου και των ευρωπαϊκών θεσμών για το είδος των μέτρων που χρειάζονται για την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους.
ΔΝΤ: Απαραίτητη και η συμφωνία για το χρέος
Ενώ η ξεπουλημένη κυβέρνηση Τσίπρα συνομολόγησε εν λευκώ ένα τέταρτο καταστροφικό μνημόνιο, έχουμε καταντήσει όχι η Ελλάδα, αλλά το ΔΝΤ να ανακινεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους, έστω και με την μορφή ημίμετρων.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι η συμφωνία για τις «μεταρρυθμίσεις» επιλύει τη μία πλευρά του ζητήματος της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα απαιτείται ελάφρυνση του χρέους.
Σε δήλωση του Ταμείου, σημειωνόταν ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με τις περαιτέρω συζητήσεις, τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με μία αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας