ΕΝΦΙΑ: Το «colpo grosso» Μητσοτάκη (…και Τσίπρα) για λουκέτο στους Δήμους

2080
μητσοτάκη

Θαυμάσιο το κόλπο Μητσοτάκη για να διαλύσει τους Δήμους, να τους φεσώσει και να τους κάνει μισητούς στους πολίτες τους.

Η εξαγγελία στην ΔΕΘ του Κυρ. Μητσοτάκη, την οποία είχε ενστερνιστεί πρώτος ο Αλ. Τσίπρας, είναι απλή και λίαν πανούργα.

Κατά τον Μητσοτάκη ο ΕΝΦΙΑ, ο σχεδόν πιο αντιλαϊκός, άδικος, αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός φόρος του κράτους, θα πρέπει να μεταφερθεί στους Δήμους, αφαιρώντας από τους τελευταίους ανάλογους σε ύψος κεντρικούς κρατικούς πόρους. Κατά πάσα πιθανότητα ο ΕΝΦΙΑ θα αντικαθιστά σχεδόν το σύνολο των κεντρικών πόρων.

Σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, επίσης, οι Δήμοι θα καθορίζουν με αποφάσεις τους πόσο υψηλός ή χαμηλός θα είναι ο ΕΝΦΙΑ και θα δίνουν, υποτίθεται, επ’ αυτού λογαριασμό στους δημότες τους.

Με ένα σμπάρο πετυχαίνονται, έτσι, πολλά τρυγόνια:

Πρώτον: Οι Δήμοι, επιβάλλοντας ερήμην τους και εισπράττοντας τον ΕΝΦΙΑ, γίνονται τα πιο μισητά νομικά πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες.

Δεύτερον: Οι Δήμοι μετατρέπονται ευθέως σε φορομπηχτικούς οργανισμούς της χειρότερης μορφής, ενώ ανοίγεται ο δρόμος για να επιβάλουν ένα νέο παράλληλο φορολογικό σύστημα, προσθέτοντας συνεχώς και νέα απεχθή φορολογικά βάρη στους δημότες τους.

Τρίτον: Στο βαθμό που οι δημότες θα αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, ο Δήμος αφ’ ενός θα «υποχρεώνεται» να λάβει μέτρα κατασχέσεων και πλειστηριασμών, αφ’ ετέρου θα υποχρεώνεται να βάζει «λουκέτο» σε υπηρεσίες του, μέχρι και να οδηγείται σε γενικό λουκέτο και χρεοκοπία.

Μητσοτάκης, αλλά και Τσίπρας ανακάλυψαν την τέλεια συνταγή να αποτελειώσουν την ήδη καταρρέουσα Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας