ΕΝΥΠΕΚΚ: Μνημονιακή υποχρέωση το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία !

1514
ενωτική

Η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό !

Ιδού το κείμενο του Μνημονίου !

Επειδή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και η υπουργός Εργασίας και αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι το σ/ν για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ενώ φαίνεται το θέμα να το αγνοούν και πολλά κορυφαία στελέχη των άλλων κομμάτων του Κοινοβουλίου, η ΕΝΥΠΕΚΚ δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό κεφάλαιο του τρίτου Μνημονίου 4336/2015 (σελ. 1026, άρθρο 4 της ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Γ) όπου αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

« 4.1 Αγορά εργασίας και ανθρώπινο κεφάλαιο

Αδήλωτη εργασία. Έως τον Δεκέμβριο του 2015, οι αρχές θα έχουν εγκρίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (βασικό παραδοτέο) για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της ατελώς δηλωμένης εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των νόμιμων εταιρειών, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να αυξηθούν τα έσοδα από τη φορολογία και την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό θα περιλαμβάνει τη βελτίωση της διακυβέρνησης της Επιθεώρησης Εργασίας και θα παρέχει συγκεκριμένη τεχνική βοήθεια. Ως πρώτο βήμα, οι αρχές θα προβούν στη διασύνδεση του συστήματος πληροφοριών ΕΡΓΑΝΗ με την Εφορία και το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σκοπό τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας.».

Από το παραπάνω απόσπασμα του Μνημονίου προκύπτει ξεκάθαρα ότι το πογκρόμ κατά των μικρομεσαίων που κηρύσσει η κυβέρνηση με το συζητούμενο νομοσχέδιο (πολλές διατάξεις του οποίου ήταν απολύτως αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η αναρχία στην αγορά εργασίας), ήταν δομικό προαπαιτούμενο του τρίτου «αριστερού» Μνημονίου!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θεωρεί χρέος της να ενημερώνει τον πολύπαθο λαό μας αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συστηματικά του αποκρύπτει την αλήθεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας