Εντός επτά ημερών η απόφαση επί της ένστασης για τους στρατιωτικούς

1188
απόφαση

Εντός επτά ημερών αναμένεται η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης επί της ένστασης που κατέθεσαν οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών κατά της αρνητικής απόφασης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης.
Οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ANT1.
Αν βέβαια η απόφαση του άλλου δικαστηρίου σήμερα είναι διαφορετική και ορίσει ότι είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το πρώτο δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το χθεσινό αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Ερντογάν: Εμείς όταν ζητήσαμε τους «8» δεν μας τους έδωσαν

Δηλώσεις για το θέμα των δύο στρατιωτικών έκανε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας.
«Εγώ δεν είμαι υπεράνω του νόμου στην Τουρκία. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου» τόνισε ο Ερντογάν.
Μιλώντας για το σενάριο ανταλλαγής των δύο ελλήνων με τους οκτώ τούρκους, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δυο έλληνες στρατιωτικοί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας