Εντυπωσιακή πρόκριση ΠΑΟΚ στους «8» του Κυπέλλου. Ντεμπούτο Μίσιτς με γκολ

1256
πρόκριση

Δίχως να ιδρώσει ο απολαυστικός ΠΑΟΚ πήρε στο ρελαντί την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 5-0 της Παναχαϊκής. Γκολάρα στο ντεμπούτο του ο Μίσιτς!

Το χρέος του και με το παραπάνω έκανε ο ΠΑΟΚ που σκόρπισε στους… πέντε ανέμους την Παναχαϊκή και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 5-0 της Παναχαϊκής στο ρελαντί, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου ματς, όντας ουσιαστικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι από την αρχή του παιχνιδιού να πάρουν την πρόκριση και αυτό ακριβώς έβγαλαν στο χορτάρι της Τούμπας.

Κορυφαίος ο Ζαμπά που βρήκε δίχτυα δύο φορές και ο Μπίσεσβαρ που ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι. Γκολάρα πέτυχε στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα ο Γιόζιπ Μίσιτς.

Το ματς

Η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν είχε καμία σχέση με το ματς της Αγυιάς. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε ένα άκρως επιθετικό σχήμα και του βγήκε σε απόλυτο βαθμό με τον Μπίσεσβαρ να είναι κινητήριος μοχλός στη μεσαία γραμμή του «δικεφάλου του Βορρά».

Με το καλησπέρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαλλαχθούν από το άγχος, πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ που ήταν το κλειδί και αυτό που ήθελε ο Λουτσέσκου.

Στο 5ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά μετά από άστοχη έξοδο του Καπούταγλη και υπό τον έλεγχο του Βαρέλα που την άφησε να καταλήξει στα δίχτυα, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Όλο το πρώτο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους που είχαν κλείσει την Παναχαϊκή στο μισό γήπεδο. Στο 17’ ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τετ α τετ τον Ζαμπά με τον Καπούταγλη, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ, όπως άουτ έφυγε και το σουτ του Άκπομ έξω από την περιοχή στο 20ο λεπτό.

Η μοναδική επίσκεψη των Αχαιών στα καρέ του Πασχαλάκη ήρθε στο 22’, με τον Πολίμο να κάνει το γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Κυνηγόπουλος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα που κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο επιθετικός μονόλογος για τον «δικέφαλο του Βορρά» συνεχίστηκε και στο 37’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Ο Άκπομ έκανε ένα τρομερό κατέβασμα με το στήθος, έσπασε τη μπάλα στον επερχόμενο Ζαμπά και εκείνος αυτή τη φορά πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Πριν βγει το ημίχρονο, η ομάδα του Λουτσέσκου θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Καπούταγλης κράτησε όρθια την ομάδα του, διώχνοντας αρχικά το σουτ το Μάτος και το πλασέ το Σάκχοφ που είχε πάρει το ριμπάουντ στην εξέλιξη της φάσης.

Στο δεύτερο μέρος το πάρτι του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε. Μόλις 33” μετά τη σέντρα στην επανάληψη, ο Μπίσεσβαρ άνοιξε όμορφα στον Ζαμπά στα αριστερά, εκείνος γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Λημνιός ευστόχησε για το 3-0, ενώ στο 54’ οι ρόλοι άλλαξαν. Ο Λημνιός μπήκε από δεξιά αυτή τη φορά, έκανε παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Ζαμπά και ο Βραζιλιάνος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 58ο λεπτό, ο Λουτσέσκου απέσυρε από το ματς τον Μπίσεσβαρ και έριξε στο ματς τον Μίσιτς που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα ο Κροάτης, με ένα απίστευτο γκολ με εξωτερικό πλασέ έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε στο 67’ το τελικό 5-0 για τον ΠΑΟΚ, συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68’ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ, Καντουρί (74’ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (58’ Μίσιτς), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Παπατόλιος (58’ Μυστακόπουλος), Ελευθεριάδης (53’ Μαυρίας), Πλέγας, Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75’ Μασούρας).

*Πηγή: sport-fm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας