Ενστάσεις Τραμπ για στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα και στο 3+1 Α.Μεσογείου

973

Μπορεί να είναι και επίσημα νόμος των ΗΠΑ το «EastMed Act», αφού το νομοσχέδιο είναι μέρος του προϋπολογισμού για την  χρηματοδότηση  της  ομοσπονδιακής κυβέρνησης που υπέγραψε ο  Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγράφει τις ενστάσεις του Ντ. Τραμπ για πολλές πτυχές του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων και διατάξεων που αφορούν τον «Νόμο για την Εταιρική Σχέση Ασφάλειας και Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι ενστάσεις του Αμερικανού προέδρου για το «EastMed Act» αμφισβητούν κυρίως την εξουσία του Κογκρέσου σε θέματα στρατιωτικής βοήθειας και συμμετοχής σε διεθνή φόρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ντ. Τραμπ εμφανίζεται αντίθετος στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, στην παροχή διεθνούς στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο και στη συμμετοχή των ΗΠΑ στο Ενεργειακό Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου και πιθανόν στις τριμερείς (3+1).

Πηγή του Κογκρέσου, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι οι προεδρικές ενστάσεις έχουν να κάνουν περισσότερο με θέματα δικαιοδοσίας και διάκρισης των εξουσιών μεταξύ του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου, καθώς ο Ντ. Τραμπ θεωρεί ότι το Κογκρέσο προσπαθεί να επιβάλλει πολιτικές σε ζητήματα που αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα του αξιώματός του.
Σημειώνεται πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν επηρεάζεται από αυτό το γεγονός, αφού το νομοσχέδιο είναι μέρος του προϋπολογισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας