ΕΝΙ-TOTAL: «Παγώνουν», μετά τις τουρκικές απειλές, τη γεώτρηση στο οικόπεδο 7!

1353
total

Δύο μόλις μήνες πριν την έναρξη των γεωτρήσεων και η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ  κινείται σε αναδιαμόρφωση του αρχικού προγραμματισμού εργασιών καθώς δεν θα ξεκινήσει από το «τεμάχιο 7» της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αρχικά είχε σχεδιάσει, αλλά από γειτονικό οικόπεδο.

Εν αντιθέσει με τα όσα λεγόντουσαν, για έναρξη των γεωτρήσεων από το τεμάχιο 7, για σθεναρή στάση, ιδιαίτερα της Total  και της Γαλλίας  έναντι των απειλών και των παρεμβάσεων της Τουρκίας, η κοινοπραξία φέρεται να μετακινείται σε άλλο οικόπεδο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κύπρου.

Εξέλιξη που αν και αποδίδεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με συμβατικές υποχρεώσεις, σαφέστατα σχετίζεται με τις τουρκικές απειλές και με τα ζητήματα ασφαλείας. Ζητήματα που φαίνεται να συμμερίζεται και η γαλλική TOTAL.

Την ίδια ώρα, ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν, αλλά χωρίς ιδιαίτερη πειστικότητα, πως μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής.

Οι δύο εταιρείες προσανατολίζονται τώρα,  σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνουν αρχή από γειτονικά τεμάχια!

Το μήνυμα που δίδεται πάντως από τις δύο εταιρείες για τα κυπριακά συμφέροντα και τη  νομιμότητα είναι άκρως ανησυχητικό και αποκαλύπτει την υποκρισία όχι μόνο της Γαλλίας κυρίως αλλά και της Ε.Ε όσον αφορά την δήθεν στήριξη της Λευκωσίας. Αλίμονο στην Κύπρο και δύο φορές αλίμονο για το γεγονός ότι κυριαρχείται από ένα υποταγμένο ελληνικό και κυπριακό κατεστημένο!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας