Ενδεχόμενη Προεδρία ΓΑΠ οδηγεί σε αποτυχημένο “γάμο” ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

1251
Ενδεχόμενη Προεδρία ΓΑΠ

Πολιτικοί κύκλοι που είχαν σχεδόν προεξοφλήσει την κάθοδο του Γ. Παπανδρέου στην κούρσα των δελφίνων του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμιζαν ότι μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΓΑΠ στην Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, θα βγάλει το τελευταίο από την ισορροπία των ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι προεξοφλούσαν τώρα ότι ο ΓΑΠ ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα οδηγήσει το τελευταίο, με εκείνο ή τον άλλο τρόπο, σε ένα είδος συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αμφιβάλλω για την επιδίωξη του ΓΑΠ. Ο ίδιος διακαώς προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και νομίζω ότι μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τον Γ. Βαρουφάκη.

Γι’ αυτό που αμφιβάλλω, μάλλον είμαι σίγουρος, είναι ότι μια τέτοια ενδεχόμενη συνεργασία είναι σχεδόν βέβαιον ότι θα λειτουργήσει πολύ γρήγορα διαλυτικά και στα δύο κόμματα και δεν θα μπορέσει να διασώσει ούτε το ένα ούτε το άλλο και πολύ περισσότερο τους αρχηγούς τους, Τσίπρα και ΓΑΠ.

Οι συνεργασίες μπορούν να προσδώσουν μια δυναμική, αν φέρνουν κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο.

Συνέργειες, όμως, ανάμεσα σε πλοία και καπετάνιους που βυθίζονται συνήθως δεν διασώζουν κανένα πλοίο και κανένα καπετάνιο.

Απλώς μια συνεργασία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ θα δώσει ακόμα περισσότερο την εντύπωση βαθιάς παρακμής και βαθύτερης αδυναμίας των δύο κομμάτων και κυρίως των δύο μνημονιακών, ευρωατλαντικών, δοκιμασμένων και αποτυχημένων αρχηγών τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας