Εμφιαλωμένο νερό από τον αέρα της αραβικής ερήμου!

1452
νερό

H αραβική έρημος δεν είναι το ιδανικό μέρος για να βρει κανείς νερό. Ωστόσο μία τεχνολογική εταιρεία με έδρα την Αριζόνα έκανε ακριβώς αυτό. Αντί να επιλέξει την γεώτρηση πηγών ή τον καθαρισμό του θαλασσινού νερού, θα απορροφήσει την υγρασία του αέρα για να δημιουργήσει εμφιαλωμένο νερό σε ένα εργοστάσιο 20 χιλιόμετρα από το Ντουμπάι.

Πρόκειται για τη Zero Mass Water, η οποία θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντί για ορυκτά καύσιμα για την κάλυψη των αναγκών των εγκαταστάσεών της στο Ντουμπάι και σε άλλα μέρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το project θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλες χώρες ώστε να μπορούν να παράγουν πόσιμο νερό με πιο βιώσιμο τρόπο, αλλά και να βελτιώσουν τις αγροτικές καλλιέργειές τους διασφαλίζοντας έτσι την επισιτιστική επάρκεια.

Όπως εξηγεί ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στο Bloomberg, το εργοστάσιο εμφιάλωσης λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, τα μπουκάλια είναι ανακυκλώσιμα και τα καπάκια τους από μπαμπού.

Σε αρχική φάση η Zero Mass Water θα παράγει 2,3 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως- περίπου το μέγεθος μίας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τους μεγάλους της αγοράς πόσιμου νερού, όπως αναφέρει το Bloomberg. Έχει, όμως, κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας