Εμπαιγμοί από μία fake αριστερά

1231
πανδημίας

Τα ξέχασαν όλα. Όχι μόνο εκείνα που έλεγαν για τα μνημόνια και τους δανειστές. Αλλά και τα άλλα. Τα περί διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, για παράδειγμα. Γαργάρα οι πάγιες θέσεις της αριστεράς, αλλά και οι απόψεις κι άλλων προοδευτικών δυνάμεων στο θέμα αυτό. Μόνος σκοπός η διατήρηση των ισορροπιών και η αποφυγή μετώπων μέχρι τις εκλογές. Μία δυο ψευτοαλλαγές ίσα ίσα να μπορεί να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι έκανε τη μεγάλη μεταρρύθμιση. Ιράν, με γραβάτα και μπίζνες.

Θα πει κάποιος βέβαια, ότι εδώ κοροϊδεύει τους πάντες, το εκκλησιαστικό σε μάρανε; Διότι υπάρχουν εμπαιγμοί παντού. Ακόμα και στο θέμα των αναδρομικών – άλλο κραυγαλέο παράδειγμα. Δεν θα αναγνωρίσει, λέει, η κυβέρνηση το δικαίωμα των συνταξιούχων στην επιστροφή δώρων και αναδρομικών. Ας πάνε στα δικαστήρια να δικαιωθούν. Ποιος ξέρει, το 2020, το 2021. Αν και όσοι είναι τυχεροί και ζουν μέχρι τότε. Αλλιώς, η Έφη η Αχτσιόγλου δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους από τώρα, διότι έχει και εκλογές μπροστά, με τους δανειστές να είναι από πάνω και να επιτηρούν!

Άλλος εμπαιγμός: Λένε για την οικολογική συνείδηση και την προστασία της δημόσιας περιουσίας – άλλο παράδειγμα – κι όμως εντάσσουν στο Υπερταμείο προς ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση, ακόμα και δάση, μετά τους αρχαιολογικούς χώρους, για τους οποίους είχαν ξεχαστεί και τους ξέφυγαν!

Λένε για το βασικό μισθό και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Μερικά παραδείγματα να δει κανείς, αντιλαμβάνεται ότι ουσιαστικά καμία μεταβολή δεν επέρχεται, που να αλλάζει τη μοίρα των εργαζομένων.

Λένε για την πρώτη κατοικία και την ανάγκη προστασίας της!!! Και το λένε την ώρα που γίνονται χιλιάδες πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας, ενώ σχεδιάζουν, κατ’ εντολή των δανειστών, να άρουν τις όποιες προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Λένε για την ΕΡΤ και τη μάχη κατά της… διαπλοκής. Ας τα πουν πρώτα στους συντρόφους τους στο ίδιο κόμμα. Και ας αναρωτηθούν τι προηγούμενο αφήνουν για τους επόμενους – οι οποίοι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα τέτοια πάσα. Το προσπαθούσαν χρόνια να το κάνουν άθλιο προπαγανδιστικό παραμάγαζο, τώρα θα έχουν την ευχέρεια να κινηθούν όπως θέλουν και να επικαλούνται ότι απλώς επαναλαμβάνουν αυτό που τους άφησε η «αριστερή» κυβέρνηση – και δεν θα μιλάει και κανένας!

Δεν μιλάμε για τα εθνικά και τα άλλα θέματα, όπως αυτά προέκυψαν και από τη σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου. Εκεί δεν υπάρχει εμπαιγμός. Εκεί, απλώς προσπαθούν να τους βγάλουν όλους χαζούς.

Αυτά κι άλλα πολλά παραδείγματα, που επιβεβαιώνουν όχι τους εμπαιγμούς. Αυτοί είναι φανεροί. Αλλά ότι πρόκειται για μία fake αριστερά. Γι’ αυτό και το κυριότερο που τους κόφτει είναι να μην ενισχυθεί η πραγματικά κινηματική αριστερά. Αυτή είναι η μόνη τους έγνοια. Τα άλλα, σου λέει, φτιάχνονται, εφόσον επικρατήσει απόλυτα ο νέος δικομματισμός και διασφαλιστεί η παραδοσιακή λειτουργία του εκκρεμούς.

*Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας