Εμβόλιο Pfizer: Πληροφορίες για πρώτο περιστατικό παρενέργειας στη Φινλανδία

974
Πληροφορίες για πρώτο περιστατικό παρενέργειας

Ο Φινλανδικός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε την πρώτη αναφορά ανεπιθύμητης αντίδρασης στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech μία εβδομάδα μετά την έναρξη της εκστρατείας μαζικής ανοσοποίησης στην Ευρώπη, όπως ανέφερε το Σάββατο ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «YLE».

Το πρώτο περιστατικό ανεπιθύμητης αντίδρασης στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech καταγράφηκε στη Φινλανδία σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «YLE».

Τα κράτη μέλη της ΕΕ ξεκίνησαν το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου, την επόμενη ημέρα μετά την παραλαβή των πρώτων αποστολών του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατόπιν της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Όταν υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τέτοιες αναφορές, θα βάλουμε πληροφορίες στον ιστότοπό μας σχετικά με τον τύπο των αντιδράσεων που έχουν συμβεί» δήλωσε η επικεφαλής ιατρός του Φινλανδικού Οργανισμού Φαρμάκων,  Μάιτζα Κοκόνεν στον τηλεοπτικό σταθμό, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες λόγω του απορρήτου του ασθενούς.

Παράλληλα, η Κοκόνεν σημείωσε ότι οι αναφορές αλλεργικών ή ανεπιθύμητων ενεργειών είναι πιθανό να αυξηθούν.

Μέχρι στιγμής, τα εμβόλια κατά της COVID-19 έχουν χορηγηθεί σε υγειονομικούς στις πέντε μεγαλύτερες περιοχές της Φινλανδίας δηλαδή στο Ελσίνκι, στο Τούρκου, στο Τάμπερε, στο Κουόπιο και στο Οούλου, σύμφωνα με το YLE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας