ΕΛ.ΑΣ: Αρνείται εκτέλεση εντολών κυβέρνησης-«Δεν θα κάνουμε ελέγχους σε σπίτια χριστουγεννιάτικα»

1807
Δεν θα κάνουμε ελέγχους σε σπίτια χριστουγεννιάτικα

Οι αστυνομικοί μέσω του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρο Μπαλάσκα σε μία πρωτοφανή δήλωση «άδειασαν» την κυβέρνηση και δήλωσαν πως θα αρνηθούν να εκτελέσουν ελέγχους σε σπίτι πολιτών στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Υπενθυμίζουμε πως το νέο «φιρμάνι» της κυβέρνησης, οι οποία πλέον δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και έχει φτάσει να «νομοθετεί» αυθαίρετες απαγορεύσεις με προφορικές εντολές(!), λέει πως απαγορεύονται πάνω από 9 άτομα σε κάθε σπίτι στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ελέγχους για συνωστισμό στα ρεβεγιόν», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας για την αλλαγή του χρόνου, οπότε και οι συναθροίσεις σε σπίτια θα εξακολουθούν ν’ απαγορεύονται.

«Ψυχολογικά είναι πάρα πολύ δύσκολο στον αστυνομικό να μπαίνει μέσα στα σπίτια, την ημέρα που έχουν τη γαλοπούλα, που έχουν το τραπέζι, να χτυπάει πόρτες και να επιδίδει πρόστιμα. Αυτό δεν το έχουμε ξανακάνει, ιδιαίτερα την ημέρα της αλλαγής του χρόνου. Θα έχουμε μπερδεμένα συναισθήματα»υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Οι αστυνομικοί, μαζί με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, είναι στην πρώτη γραμμή του κινδύνου. 

Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για τους ελέγχους. Βεβαίως υπάρχει ένα θέμα, ότι δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε ελέγχους στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Αν αρχίσουν συναθροίσεις 10-15 ατόμων μέσα στα σπίτια, εμείς δεν θα μπορούμε να παρέμβουμε», συνέχισε και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. και κατέληξε:

«Θέλω να ελπίζω ότι κανένας δεν θα μας ζητήσει να κάνουμε παρέμβαση εκείνες τις μέρες».

Οι δηλώσεις του κ.Μπαλάσκα δεν είναι τυχαίες, εκφράζουν μια γενικότερη αγανάκτηση στην ΕΛ.ΑΣ. με τις επιλογές της κυβέρνησης, η οποία με τα δρακόντεια μέτρα έχει στρέψει την κοινωνία εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι πλέον κόβουν πρόστιμα στους πολίτες επειδή… περπατούν.

Σε συνδυασμό με τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις επετείους του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας Γρηγορόπουλου έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για την αστυνομία και τους αστυνομικούς. Αν εισβάλουν σε σπίτια πολιτών που γιόρταζαν με συγγενείς και φίλους την αλλαγή του χρόνου  αντιλαμβάνεται κανείς πως η δυσαρέσκεια των πολιτών θα φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας