Ελπιδοφόρος: Οσμή από τις χρυσοπληρωμένες μεθοδεύσεις των κορυφαίων της εκκλησίας

1108
Ελπιδοφόρος: Οσμή από τις χρυσοπληρωμένες μεθοδεύσεις των κορυφαίων της εκκλησίας

Οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου -κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτούς, με ονόματα και …διευθύνσεις- ισχυρίζονται ότι ο προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, ΔΕΝ γνώριζε ότι στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” θα παρεβρισκόταν και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Ισχυρίζονται επίσης, χωρίς ντροπή, ότι για το εθνικό σκάνδαλο της παρουσίας του στα τουρκικά εγκαίνια ευθύνεται ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, που αποκάλυψε το θέμα!!! Κατηγορούν το δημοσιογράφο επειδή, όπως λένε οι άθλιοι, είναι …κυπριακής καταγωγής!

ΑΥΤΟ, ότι δεν ήξερε για τον Τατάρ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. Πολλές μέρες πριν από τα εγκαίνια, ο κατοχικός ηγέτης είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην εκδήλωση του Ταγίπ Ερντογάν και να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.

Αν δεν το γνώριζε ο κ. Ελπιδοφόρος -που δεν ισχύει ότι δεν το ήξερε- πρέπει να απολύσει όλους τους συμβουλάτορες του και ειδικά όσους ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες ανέφεραν, εδώ και καιρό, ότι οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι είχαν οργανώσει “στρατό” δημοσιογράφων, για να αναλάβουν να “κατασκευάσουν” τη νέα “δημόσια εικόνα” του κ. Ελπιδοφόρου: ότι είναι ένας φλογερός ορθόδοξος ηγέτης και πάνω απ’ όλα πατριώτης.

Δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά. Είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος, που χρησιμοποιεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για να γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη βοήθεια της Τουρκίας και της Ρωσίας. Αυτός είναι. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φιλόδοξοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.

Διάβασα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα τους ισχυρισμούς των χρυσοπληρωμένων “κύκλων” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι οποίοι στην πραγματικότητα, αντι να τον βοηθούν, γελοιοποιούν τον κ. Ελπιδοφόρο. Σημειώνει η εφημερίδα:

Λένε (οι “κύκλοι”) ότι ο κ.κ. Ελπιδοφόρος αποδέχθηκε την πρόσκληση γιατί αυτή είναι και η συνολική προσέγγιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ότι ο ίδιος ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, χωρίς να αποσαφηνίζεται αν για το συγκεκριμένο θέμα είχε συνεννοηθεί ή όχι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αυτή είναι η γραμμή, να είναι δηλαδή παρούσα η Αρχιεπισκοπή σε fora που παρίσταται η πολιτική ηγεσία για εθνικούς λόγους και προστασίας του ρόλου του θεσμικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παραμύθια της Χαλιμάς. ΔΕΝ είχε συνεννοηθεί με τον κ. Βαρθολομαίο και ελπίζουμε να μην εκδώσει ανακοίνωση το Φανάρι. Θα γράφουν ψέματα και επειδή είναι κληρικοί δεν πρέπει να ψεύδονται. Θα πέσει …φωτιά να τους “κάψει”, όπως λένε στους πιστούς σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντα με τους “κύκλους”, που όπως αναφέραμε χρυσοπληρώνονται από τον κ. Ελπιδοφόρο:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δήθεν, τίθεται πάντα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών, όπως έκανε με το θέμα της Αγίας Σοφιάς και της Μονής της Πόλης που δέχθηκε επικρίσεις από μερίδα του τουρκικού τύπου και βέβαια έχει πρωτοστατήσει για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και την διεθνοποίηση του ζητήματος.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ελπιδοφόρος δεν έκανε καμία ισχυρή διαμαρτυρία ποτέ. Διότι φοβάται, διότι τρέμει να αναφέρει τη λέξη Τουρκία όταν πρόκειται για τα εθνικά θέματα. Ομιλεί για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά δεν λέει ποιος δολοφόνησε τόσους Έλληνες. Ομιλεί για την τουρκική εισβολή ως να την εκτέλεσαν οι εξωγήινοι. Ομιλεί για την Αγία Σοφία και κρύβει την ευθύνη του Ερντογάν, ως να την μετέτρεψε σε τζαμί ο …Πρωθυπουργός της Ελλάδας. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να πει τις λέξεις Τουρκία και Ερντογάν.

Προκάλεσε δε αλγεινή εντύπωση στην Ουάσιγκτον η άρνηση του να συγχαρεί τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ήταν ο μόνος. Διότι ο βασικός του στόχος είναι να προστατεύει την Τουρκία.

Δεν γνωρίζω αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κ. Ελπιδόφορο στη Νέα Υόρκη. Βεβαίως, αν συναντηθεί, αναλαμβάνει και τις ευθύνες του. Και δεν αναφέρομαι στην όποια “καταστροφή” στο εσωτερικό μέτωπο στην Ελλάδα. Αλλά στο μήνυμα που θα δώσει και στους ομογενείς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Ο εν λόγω Αρχιεπίσκοπος, το τελευταίο διάστημα, φωνάζει στους διαδρόμους και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει ότι δεν είναι τσιράκι του Μητσοτάκη και της Ελλάδας. Λέει και άλλα πολλά.

Συμπεριφέρεται σκαιότατα προς τους διπλωμάτες. Και είναι τυχερός που είναι ευγενικοί και δεν του απαντούν με τον ίδιο τρόπο. Όλα αυτά πρέπει να τα μετρήσει ο Πρωθυπουργός, και να πράξει ανάλογα. Πριν απ’ όλα πρέπει να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Ποιας χώρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα ο εν λόγω Αρχιεπίσκοπος; Του Φαναρίου, της Ελλάδας και της Κύπρου σίγουρα όχι…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Για τον αρθρογράφο της Hellas Journal, Μιχάλη Ιγνατίου ο κ. Ελπιδοφόρος διέταξε …έρευνα. Ζήτησε πληροφορίες και για μέλη της οικογένειας του. Δημοσιογραφίσκοι του “υπόκοσμου” του λένε ένα σωρό ψέματα και τα πιστεύει. Αντί να εργάζεται για το καλό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας, ασχολείται όλη μέρα με δήθεν “συνωμοσίες” και συζητήσεις με τους αυλοκόλακες. Ο εν λόγω Ιεράρχης δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στο Φανάρι, και στα εθνικά θέματα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Η Ιερά Αρχιεπισκοπή πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τον προϋπολογισμό του Γραφείου Τύπου, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να αποκαλυφθεί το ποσό που ξοδεύεται στην Ελλάδα για δημόσιες σχέσεις. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

Πηγή: hellasjournal.com – Μιχάλης Ιγνατίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας