Ελληνικό ”φιάσκο” η ”Επιχείρηση Καμπούλ”: Δύο διερμηνείς της Ελληνικής δύναμης εγκλωβισμένοι

469
Δύο διερμηνείς της Ελληνικής

Η Τουρκία έσωσε 300 άτομα ενώ η Ελλάδα βασίστηκε σε ΗΠΑ και Βρετανία

Με πληγωμένο γόητρο κινδυνεύει να βγει η Ελλάδα από την υπόθεση απεγκλωβισμού ανθρώπων από το Αφγανιστάν την ώρα που η Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες με πτήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατάφερε να μεταφέρει περί τα 300 άτομα μακριά από τον εφιάλτη της Καμπούλ.

Η Άγκυρα κατάφερε και υπό την προστασία κομμάντος της έβαλε σε αεροπλάνα που έστειλε, τουλάχιστον 300 άτομα σε μια χρονική περίοδο που η Ελλάδα κατάφερε με τα χίλια ζόρια και εκκλήσεις προς τις ΗΠΑ και την Βρετανία να σώσει δύο Έλληνες πολίτες το περασμένο Σάββατο και έναν ακόμα Έλληνα υπήκοο Αφγανικής καταγωγής που ουσιαστικά μπήκε μόνος του σε αμερικανικό αεροσκάφος και βγήκε στο Ισλαμαμπάντ.

Δύο διερμηνείς που εργάστηκαν για την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν, παραμένουν όπως όλα δείχνουν εγκλωβισμένοι μαζί με τις οικογένειές τους (συνολικά 10 άτομα) στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο αρχικός σχεδιασμός της Αθήνας ήταν αυτά τα άτομα να μπουν σε αεροπλάνο της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά για πολλοστή φορά το Βερολίνο άφησε ξεκρέμαστη την Αθήνα, αρνούμενο την επιβίβαση αυτών των ανθρώπων. Αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί που συνεργάστηκαν με τον ελληνικό στρατό να είναι τώρα τελευταίοι στη λίστα των αμερικανών για επιβίβαση σε κάποιο αεροσκάφος τους, με τις ημέρες να τελειώνουν καθώς οι Ταλιμπάν έχουν δώσει χρονικό περιθώριο στις ΗΠΑ να εκκενώσουν και το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Άγνωστη δε παραμένει η τύχη τουλάχιστον δύο Αφγανών αξιωματικών των καταδρομών που αποφοίτησαν από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και το σχολείο καταδρομών της Ελλάδας.

Δύο πνευματικά παιδιά δηλαδή της Ελλάδας, μαζί με τις οικογένειές τους, αγνοούνται, καθώς πέρα από κάποια ίχνη τους σε Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που μίλησαν τηλεφωνικά, εκλιπαρώντας επί της ουσίας για βοήθεια ώρα όταν φτάσουν στο αεροδρόμιο να τουw δοθεί η άδεια να μπουν σε αυτό και στην συνέχεια σε κάποιο αεροπλάνο, δεν υπάρχουν πλέον.

Όλα τα οργανωμένα κράτη της υφηλίου έχουν στείλει αεροπλάνα και καταδρομείς για προστασία κατά την μεταφορά έξω από την Καμπούλ πολιτών τους και ατόμων που είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχέση με αυτά. Η Ελλάδα όχι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας