Ελλάς-Τουρκία Συμμαχία!

808
Ελλάς-Τουρκία Συμμαχία!

 Ίσως σε ένα παράλληλο σύμπαν, η Ελλάδα και η Τουρκία να έχουν λύσει όλες τις διαφορές τους, να πηγαίνουν χέρι-χέρι και να είναι στενοί σύμμαχοι. Όμως, σε αυτή τη διάσταση παραμένουν θανάσιμοι εχθροί και έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα πρόθυρα πολέμου.

Την ώρα λοιπόν που η αναθεωρητική Τουρκία του Ερντογάν επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και προσπαθεί να εφαρμόσει το επεκτατικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», οι Έλληνες καταναλωτές δίνουν «φιλί ζωής» στην ασθμαίνουσα οικονομία της γειτονικής χώρας και αγοράζουν τουρκικά προϊόντα, με έντονα αυξητικούς ρυθμούς. Από γεωργικά προϊόντα, είδη ρουχισμού μέχρι πρώτες ύλες, όλα εισάγονται από την Τουρκία. Είναι σαν να χρηματοδοτούμε τον προβληματικό και επιθετικό γείτονα να αγοράζει βόμβες, που κάποια στιγμή θα τις χρησιμοποιήσει εναντίον μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου και η Τουρκική Ένωση Εξαγωγέων, οι εξαγωγές της χώρας  στη Βουλγαρία, τη Γεωργία, το Ιράν, το Ιράκ και την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 34,4 % σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και έφτασαν τα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, η Ελλάδα εισήγαγε προϊόντα αξίας 2 δισεκατομμυρίων και πλέον δολαρίων από την Τουρκία την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου! Έτσι, η Ελλάδα έγινε η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών από την Τουρκία με 62% σε ετήσια βάση στο 9μηνο, όπως πανηγυρικά αναφέρεται στην ανακοίνωση των γειτόνων.

Περαιτέρω, στην κατανομή των εισαγωγών της Ελλάδας από την Τουρκία ανά τομέα, ο τομέας «χημικές ουσίες και προϊόντα» κατέχει την πρώτη θέση. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημανθεί  ότι τα τελευταία χρόνια η χημική βιομηχανία των γειτόνων έχει αναπτυχθεί με αλματώδη τρόπο και συνδέεται στενά με το  κρυφό και παράνομο πρόγραμμα χημικών όπλων που έχει αναπτύξει η Τουρκία για να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τους Κούρδους μαχητές στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ και μελλοντικά αν χρειαστεί, ίσως και στο Αιγαίο.

Εν ολίγοις, η φτωχή και χρεοκοπημένη Ελλάδα έδωσε φέτος περισσότερα από δυο δισεκατομμύρια δολάρια στους Γκρίζους Λύκους και ακραίους ισλαμιστές, που ονειρεύονται την νεκρανάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Εμμέσως χρηματοδοτούμε και ενισχύουμε την τουρκική αμυντική βιομηχανία, να παράγει οπλισμένα UAV Bayractar, τεθωρακισμένα άρματα μάχης Altay και στρατιωτικά ελικόπτερα ATAK.Αναμφίβολα, στρατιωτικός εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον γειτονικών χωρών και σε σφαγές αμάχων και αθώων ανθρώπων.

Το περασμένο έτος, η Σαουδική Αραβία, χωρίς να απειλείται καν η εδαφική της κυριαρχία από τους νεοοθωμανούς, προχώρησε σε άτυπο εμπάργκο των τουρκικών προϊόντων, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στην τουρκική οικονομία. Επίσης, οι απλοί Σαουδάραβες πολίτες τα έκαιγαν και τα κατέστρεφαν αυθόρμητα στους δρόμους, λόγω της τουρκικής συμπεριφοράς έναντι του αραβικού κράτους.

Η δικαιολογητική βάση αυτής της κίνησης, ήταν οι ύβρεις που εξαπέλυσε το καθεστώς Ερντογάν εναντίον του πρίγκηπα-διαδόχου του Βασιλείου σχετικά με την δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι, αλλά και οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε Συρία και Λιβύη και γενικότερα οι επεμβάσεις της  Τουρκίας στα εσωτερικά άλλων κρατών της Μέσης Ανατολής.

Οι Σαουδάραβες τράβηξαν το αυτί του Ερντογάν, προκαλώντας ζημία δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία των γειτόνων και δεν περιορίστηκαν απλώς σε «λόγια του αέρα» (π.χ. διαβήματα διαμαρτυρίας). Στην αντίπερα όχθη, η φοβική Ελλάδα δεν κάνει απολύτως τίποτα εδώ και δεκαετίες-αιώνες που η Τουρκία έχει διαπράξει αναρίθμητα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού και απειλεί σε καθημερινή βάση, στρατιωτικά την χώρα μας και προσπαθεί να «κλέψει» ελληνική γη.

Η Τουρκία χώρα με ιστορία που θυμίζει «λερωμένο» ποινικό μητρώο, έχει ιστορικές ευθύνες για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, με  θύματα εκατομμύρια αθώα άτομα. Τα Σεπτεμβριανά του 1955 που είναι η τρίτη άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και οι απελάσεις των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Πόλης (1964) κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Το 1974,οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, προχωρώντας σε δολοφονίες και βιασμούς του άμαχου πληθυσμού και μέχρι σήμερα κατέχουν παρανόμως το 40% του εδάφους της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Παραβιάζουν σε μόνιμη βάση τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Πατρίδα μας και διεκδικούν 150 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Την σημαία μας δεν μπορούμε να βάλουμε στα Ίμια και μας απειλούν με πόλεμο (casus belli), αν τολμήσουμε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας -σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας- και επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα εργαλειοποιείται, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν την χώρα μας και οι πράκτορες της ΜΙΤ καίνε τα ελληνικά δάση. Δεν σέβονται την ιστορία μας και προσπαθούν να σβήσουν οτιδήποτε ελληνικό, καταστρέφοντας αρχαία ελληνικά μνημεία και χριστιανικές εκκλησίες, μετατρέποντας ακόμα και την Αγιά Σοφιά σε ισλαμικό τέμενος, πληγώνοντας την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων.

Με βάση το συναίσθημα και υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαμε να επιβάλλουμε εμπάργκο και κλείσιμο των συνόρων από πλευράς της Ελλάδας στα τουρκικά προϊόντα. Ούτε κυρώσεις, ούτε ικεσίες σε Αμερικανούς και Γερμανούς να συγκρατήσουν τον επικίνδυνο Ερντογάν. Με εμπάργκο στην Τουρκία και κλείσιμο των Κήπων για τα τουρκικά φορτηγά, το χτύπημα στην τουρκική οικονομία θα ήταν τεράστιο και δεν θα είχαν πλέον την δυνατότητα για γρήγορη μεταφορά αγαθών μέσω Εγνατίας Οδού στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δυστυχώς, όμως, λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή, η Ελλάδα σαν κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να επιβάλλει άμεσα εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα. Υπάρχει μια κατάπτυστη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, που εξυπηρετεί κυρίως την δεύτερη και χώρες σαν την Γερμανία που ψάχνει μεγάλες αγορές για να εξάγει τα βιομηχανικά της προϊόντα.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση σύνδεσης της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.) και Τουρκίας της 22.12.1995 δρομολογήθηκε η τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας μέσω της ελεύθερης κυκλοφορίας εμπορευμάτων. Λόγω των σοβαρών αδυναμιών που αντιμετώπιζε τότε η τουρκική οικονομία, προβλέφθηκαν εξαιρέσεις στα αγροτικά προϊόντα με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της γειτονικής χώρας, που θα απαλειφόταν σταδιακά έως τον πλήρη εναρμονισμό του εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

Μέχρι σήμερα έχουν παρέλθει 26 χρόνια και η Τουρκία εμφανίζει αλματώδη οικονομική ανάπτυξη. Ωστόσο, το καθεστώς εξαιρέσεων εξακολουθεί να υφίσταται δημιουργώντας αδικίες και στρεβλώσεις. Στο διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκίας, τουρκικά αγροτικά προϊόντα εισάγονται με μηδενικούς δασμούς, ενώ τα ελληνικά επιβαρύνονται με υπερβολικά υψηλούς δασμούς με αποτέλεσμα να καθίστανται μη ανταγωνιστικά. Οι σωρευτικές απώλειες για την Ελλάδα, την επίμαχη χρονική περίοδο, είναι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά τα ανωτέρω λεχθέντα, η πρωτοβουλία δεν ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στους απλούς Έλληνες πολίτες, οι οποίοι οφείλουν επιτέλους να γίνουν συνειδητοί καταναλωτές και να σταματήσουν να αγοράζουν τουρκικά προϊόντα, να επισκέπτονται την Τουρκία και να ενισχύουν την τουριστική βιομηχανία της. Και επιτέλους, να σταματήσουν να βλέπουν τουρκικά σήριαλ, που είναι άκρως προπαγανδιστικά και προωθούν έστω και με ήπιο τρόπο, την εικόνα μιας ισχυρής, ηθικής και δίκαιης Τουρκίας.

Εν κατακλείδι, δεν χρειάζεται να ενισχύουμε με οποιονδήποτε έμμεσο τρόπο, μια αναθεωρητική και επιθετική δύναμη που επιθυμεί την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και που δεν θα διστάσει να σκοτώσει αθώους ανθρώπους και να κηρύξει πόλεμο σε όμορα κράτη, ώστε να επιτευχθούν οι μεγαλεπήβολοι στόχοι της. Οι Έλληνες πρέπει να προτιμούν ελληνικά προϊόντα από ελληνικές επιχειρήσεις και καταστήματα, διότι μόνον με αυτό το τρόπο δημιουργούνται θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ισχυροποιείται οικονομικά η χώρα και κινδυνεύει λιγότερο εθνικά. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε ευρώ στην Τουρκία, είναι και μια σφαίρα στην ανθρωπότητα.

 

Θάνος Κάλλης

Δικηγόρος-Ιστορικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας