Ελλάδα: Καλή για “χωματερή ψυχών” και ως “υπάκουος συνοριοφύλακας” των Βρυξελλών

1866
ελλάδα

Στήνει φιέστα και περιήγηση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Κ.Μητσοτάκης στη χρυσοκάνθαρη γραφειοκρατεία των Βρυξελλών, τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πετώντας τους και με ελικόπτερο πάνω από τα “συντρίμμια” του Έβρου.

Την ίδια ώρα, βέβαια, στην Άγκυρα βρίσκονται, κρατώντας τις ισορροπίες του Πόντιου Πιλάτου, οι άλλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και ο κοινοτικός επίτροπος διαχείρισης κρίσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αντί να θέσει τους καλοπληρωμένους γραφειοκράτες προ των ευθυνών τους για την τραγική κατάσταση με τις συγκεντρώσεις προσφύγων και μεταναστών που έχουν προκληθεί με ευθύνη και καθοδήγηση Ερντογάν στον Έβρο, ως καλός υπάλληλος τους θα ζητήσει, άκουσον-άκουσον, την στήριξη τους στο έργο του “συνοριοφύλακα” που έχει αναλάβει η ελληνική αποικία για να προστατεύσει τις πλούσιες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Δυστυχώς, αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών εκπροσώπων μιας αποικίας: να προσφέρουν υπηρετικές υπηρεσίες στη γραφειοκρατία των Ευρωπαίων νεοαποικιοκρατών.

Είναι τραγικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε καν διανοείται να πει ευθέως, καθαρά και δυνατά στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και στους προέδρους και πρωθυπουργούς των ευρωπαϊκών χωρών ότι αν δεν υπάρξει  άμεσα αναλογική διαχείριση, διαλογή και διανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τότε όλος αυτός ο κόσμος των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκεται στα σύνορα μας, θα κατανεμηθεί και θα βρεθεί σύντομα με νόμιμα χαρτιά της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια τέτοια δραστική κίνηση έχοντας πλήρη επίγνωση πως μπορεί, παρά τις δυσκολίες, να τη φέρει σε πέρας.

Δεν μπορεί ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, όπως η ροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, ο μεν Ερντογάν, ένας εξ αυτών  που προκάλεσαν τον πόλεμο και την έξοδο προσφύγων από τη Συρία, να θέλει να το φορτώσει στην Ελλάδα, με εκατοντάδες χιλιάδες  πρόσφυγες και μετανάστες, οι δε Ευρωπαίοι δήθεν εταίροι μας, εμπρηστές του πολέμου στη Συρία, στρογγυλοκαθισμένοι στης πολυθρόνες τους να επιδιώκουν να εγκλωβίσουν στην Ελλάδα πλήθος προσφύγων και μεταναστών και να μετατρέψουν την χώρα μας σε μια “χωματερή ψυχών“, χωρίς μέλλον.

Διαθέτει όμως αυτές τις στιγμές η χώρα μας μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό κατεστημένο που έχει την ανεξαρτησία και το σθένος ώστε να σηκώσει το βάρος τέτοιων μεγάλων αποφάσεων, που θα προασπίζουν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ένα κατηγορηματικό και μεγάλο “όχι“.

Στη σημερινή πολιτική σκηνή κυριαρχούν υπάρχουν μόνο πολιτικοί υπάλληλοι των κατεστημένων κέντρων, της γερμανικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίοι άκουγαν τον Ερντογάν να λέει επί τόσα χρόνια ότι θα ανοίξει τα σύνορα και αυτοί επαναπαυμένοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου.

Και τώρα οι ίδιοι οι πολιτικοί υπάλληλοι των κατεστημένων κέντρων, πειθήνιοι και υπάκουοι προς τα “αφεντικά” τους αλλά αλαζόνες και αυταρχικοί προς τον ελληνικό λαό, είναι διατεθειμένοι να κάνουν εσαεί, αγόγγυστα και χωρίς ενοχλητικές απαιτήσεις τους “ακρίτες-συνοριοφύλακες” της γερμανικής Ευρώπης, με όλο το κόστος και τις βαριές συνέπειες που ενέχει αυτή η υπόθεση.

Δεν αντιλαμβάνονται, δυστυχώς, ούτε και τώρα οι πολιτικοί υπάλληλοι των Αθηνών ότι ο χαμηλής έντασης πόλεμος που έχει ξεκινήσει στα σύνορα μας με ευθύνη του Ερντογάν και του τουρκικού κατεστημένου δεν μπορεί να συνεχιστεί για καιρό και ότι σύντομα θα μετεξελιχθεί σε θερμό και σε καταστροφή.

Η Ελλάδα, μετά τα οικονομικο-κοινωνικά μνημόνια, για άλλη μια φορά θυσιάζεται για να σωθεί η πονηρά και νεοαποικιοκρατική αγία γερμανική ευρωπαϊκή οικογένεια, την οποία βαφτίζουν παραπλανητικά Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ανατροπή μόνο μπορεί να σώσει τη χώρα και  μια προοδευτική δημοκρατική αφύπνιση  ενός λαού που βλέπει τους κηδεμόνες του, έναντι των οποίων  επέδειξε απεριόριστη ανοχή, να μεταβάλλονται σε εμπρηστές της πατρίδας μας. Μια προοδευτική και γνήσια πατριωτική ανατροπή που θα φέρει στο προσκήνιο ένα νέο πολιτικό σκηνικό και μια ειλικρινή, έντιμη και υπεύθυνη ριζοσπαστική πολιτική ηγεσία που θα κατοχυρώσει στη χώρα την αξιοπρέπεια της, την αυτοπεποίθησή της, την ανάδειξη των δυνατοτήτων της να αγωνίζεται και θα ανοίξει το δρόμο σε μια Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας, της ανασυγκρότησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Παναγιώτης Λαφαζάνης

Υ.Γ: Περιχαρής και ενθουσιασμένη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είπε, μετά την περιήγησή της στον Έβρο, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την “ασπίδαπροστασίας που η Ελλάδα προσφέρει στον Έβρο και στα νησιά προς την υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως την κεντρική και τη βόρεια.

Μάλιστα, εν είδει εξαγοράς για την συνοριοφυλακή, που χωρίς να υπολογίζει κόστος και συνέπειες προσφέρει η χώρα μας στις Βρυξέλλες, έκανε δώρο στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα 700 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 άμεσα, όπως είπε, τα οποία θα κατευθυνθούν προς εξυπηρέτηση προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να διευκρινίσει, όμως, ποιες ΜΚΟ θα τα καρπωθούν.

Προφανώς ο Κυρ. Μητσοτάκης ως καλός ευρώ-πρόσκοπος φούσκωσε από υπερηφάνεια για το ευχαριστώ και τα εγκώμια της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ενθουσιασμένος που του επέτρεψαν να φυλάει τα σύνορα των χρυσοκάνθαρων  γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Ξέχασε, όμως, κάτι μικρές λεπτομέρειες.

Ο,τι τα σύνορα, ιδιαίτερα τα θαλάσσια, δεν φυλάσσονται εύκολα όσο και αν είναι μεγάλη και διαρκής η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, όταν, μάλιστα, ο Ερντογάν συνεχίζει να στέλνει κατά κύματα πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά σύνορα.

Η Ελλάδα, έστω, με μικρές  καθημερινές ροές προσφύγων-μεταναστών που θα διαπερνούν τα μέτρα φύλαξης στον Έβρο και στα νησιά, θα πλημμυρίσει σιγά-σιγά με νέα κύματα εγκλωβισμένων προσφύγων-μεταναστών.

Πέραν τούτου ο χαμηλής έντασης πόλεμος που ζούμε στα ανατολικά μας σύνορα, αν συνεχιστεί από την πλευρά του Ερντογάν, θα έχει όλο και μεγαλύτερο κόστος, με καταστροφή του Έβρου, της Θράκης και ιδιαίτερα των νησιών  του Αιγαίου, ενώ μπορεί να εξελιχθεί και σε θερμό πόλεμο με απρόβλεπτες καταστροφικές παρενέργειες.

Η λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι να γίνει η Ελλάδα ασπίδα και συνοριοφύλακας της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, έναντι κάποιων χρημάτων για τις ΜΚΟ, με τον Ενρτογάν να προκαλεί και να πολιορκεί με πρόσφυγες, μετανάστες τα σύνορά μας και την γερμανική Ευρώπη να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση για το ότι αποτελεί προστατευμένη ζώνη με την “υγειονομική” στεγανοποίηση των ελληνικών συνόρων απέναντι της.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πάλι το πειραματόζωο και το θύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας