Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά. Το Κρίκελλο Ευρυτανίας δείχνει ξανά τον δρόμο

1213

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου στην πλατεία του Κρικέλλου Ευρυτανίας  ανοικτή συγκέντρωση ( τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας για την διάδοση του covid-19, αποστάσεις και χρήση αντισηπτικων ), ενημέρωσης για την συνεχιζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος από την επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Ευρυτανίας. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τον σύλλογο Κρικελλιωτών Ευρυτάνων “Ο Άγιος Νικόλαος” με την συμμετοχή του συντονιστικού Αθήνας και ευρυτανικών Συλλόγων.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου Κερασοβιτών ” Το καραούλι” , του συλλόγου Απεραντίων, του πεζοπορικού συλλόγου Καρπενησίου, της κίνησης πολιτών για την προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος και του δικτύου πολιτών για την προστασία της Οξυάς.

Χαιρετισμούς έστειλαν : Ο Δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος….” Μεταφέρετε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Είμαστε μαζί, ο αγώνας θα φέρει την νίκη”. Ο “Σύλλογος γυναικών Σπερχειάδας ” ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση ! Αγαθός και ιερός ο σκοπός σας! Έχετε αμέριστη την συμπαράσταση μας! Ίσως γνωρίζετε ότι τον τελευταίο καιρό και ειδικά αυτές τις μέρες η πόλη μας ταλανίζεται από σοβαρότατα προβλήματα που και εμείς θα πρέπει να είμαστε μάχιμες και ενεργές στις εξελίξεις. Καλή επιτυχία στον αγώνα σας”. Ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμάς Κώτσιας, το Ελληνικό Σχολείο Προυσού: “Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, για μια ακόμη φορά οι άνθρωποι του Κρικέλλου υψώνουν την φωνή για το καίριο ζήτημα των αιολικών εργοστασίων στον τόπο μας.

Όλοι οι Ευρυτάνες και όχι μόνο, τους οφείλουμε και θα τους οφείλουμε πολλά στο βάθος της ιστορίας για την άμεση αντίληψη που είχαν για τους κινδύνους που εγκυμονούν και τις βλάβες που θα προκαλέσουν στο περιβάλλον.

Τους οφείλουμε πολλά για την οξυδέρκεια, το θάρρος, το σθένος, την μαχητικότητα, τη συλλογική προσπάθεια πέρα από μικροσυμφέροντα και κομματικές αντιπαραθέσεις. Έδειξαν τον δρόμο στην υγιή φιλοπατρία, τον κοινωνικό αγώνα, την προάσπιση των ανθρωπιστικών αξιών.

Χωρίς πρόθεση υπερβολής αποτελούν πρότυπο σημερινών αγωνιστών για τις δημοκρατικές αξίες και την ποιότητα ζωής που ήδη στερούμαστε και θα αποτελεί το ύψιστο αγαθό στα χρόνια που έρχονται. Στεκόμαστε μαζί, για την Ευρυτανία, για τα παιδιά μας. Εκ μέρους του προεδρείου του Ελληνικού Σχολείου Προυσού. Λεωνή Θανασούλα,.Αγαμέμνων Τσελίκας.

Η συγκέντρωση έληξε με κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους και φορείς για την έκδοση ψηφίσματος κατά της συνεχιζόμενης καταστροφής του περιβάλλοντος και με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ο ασκός του Αιόλου” .

Η εκστρατεία ενημέρωσης συνεχίζεται με ανάλογες συγκεντρώσεις στα Βραγγιανά, στην Γρανίτσα και τον Σεπτέμβρη στην Λίμνη Πλαστήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας