Ελαστικές σχέσεις εργασίας στο 56% των νέων προσλήψεων

771
ελαστικές

Τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος για τη ροή της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, του συστήματος «Εργάνη», στο διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2019, δημοσιοποιήθηκαν χθες από το υπουργείο Εργασίας.

 

Σύμφωνα με αυτά, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας «ζουν και να βασιλεύουν», κάτι που αναμένεται να ενταθεί με το δεδομένο πως η «ανάπτυξη» που ονειρεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισοδυναμεί με φθηνή και επισφαλή εργασία και με μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο. Αναλυτικότερα:

Ειδικά για τον Ιούλιο, μιας και μιλάμε για τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της ΝΔ, καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο κατά 14.691 θέσεις εργασίας: οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 250.319, ενώ οι αποχωρήσεις σε 265.010.

Για τον μήνα Ιούλιο, όσον αφορά στις νέες συμβάσεις, το 44,58% των προσλήψεων ήταν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ το 55,42% ήταν με ελαστικές σχέσεις εργασίας (42,48% με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και 12,94% με συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης).

Για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2019, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στις νέες συμβάσεις εξακολούθησαν να υπερτερούν έναντι των νέων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας