Εκτός Σένγκεν η Ελλάδα. Εξευτελιστικοί έλεγχοι Ελλήνων ταξιδιωτών

4246
σένγκεν

Με πρόσχημα την αποτροπή της εισόδου “παράτυπων μεταναστών και τρομοκρατών” στο έδαφός της, η Γερμανία επιβάλλει εξευτελιστικούς ελέγχους στους Έλληνες πολίτες στα αεροδρόμια, καθιστώντας σαφές πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον εκτός Συμφωνίας Σένγκεν.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης ότι στην Ελλάδα επικρατεί χαώδης κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες και πολλοί απ’ αυτούς θα μπορούσαν να περάσουν στη Γερμανία με ελληνικά έγγραφα.
Προφανώς, αυτή η ιδιαίτερα προσβλητική απόφαση, έρχεται να επιβεβαιώσει και την περιφρονητική αντίληψη που έχει η γερμανική κυβέρνηση για τον ελληνικό λαό, αλλά και την πολιτική κατεύθυνση της αντιμετώπισης της χώρας μας σαν αποθήκης απελπισμένων ξεριζωμένων ανθρώπων.
Αυτό που πράγματι εντυπωσιάζει είναι οι χλιαρή έως ανυπαρξίας αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη γερμανική πρόκληση.
Χαρακτηριστική είναι και η στάση της Ε.Ε., που παρέχει πλήρη κάλυψη στη Γερμανία. Σύμφωνα με την αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Νατάσα Μπερτό, «η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη Γερμανία ότι τα εν λόγω μέτρα είναι στοχευμένα και περιορισμένα στα αυστηρώς αναγκαία προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας