Εκπρόσωπος αστυνομικών: Βία και σ’ όποιον αρέσει! Γεροβασίλη: Άψογη η ΕΛ.ΑΣ.

1916
αστυνομικών

Με περισσό θράσος εμφανίστηκε στην τηλεόραση ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, που χαρακτήρισε “ενδεδειγμένη” την εγκληματική βαρβαρότητα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη του ημιθανούς Ζακ Κωστόπουλου, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη έδωσε πολιτική κάλυψη, πλέκοντας το εγκώμιο της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε ερώτηση από τον ΑΝΤ1, εάν βλέπει στοιχεία υπερβολικής βίας προς το θύμα, που βρίσκεται αιμόφυρτο στο έδαφος, ο Δημοσθένης Πάκος απάντησε ότι «τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερα από αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί μου».

«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο  οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σ’ όποιον αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, δεν απάντησε στις δύο ερωτήσεις για τα καρέ σε βίντεο, στα οποία φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι – το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος, και ένας άλλος να κλοτσά με δύναμη τον τραυματισμένο και λιπόθυμο Ζακ.

«Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνη την ώρα πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που είναι σε παροξισμό», υποστήριξε για να προσθέσει ότι «δεν μπορεί να υφίστανται η κριτική» και ότι δεν δέχεται ότι ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ οι συνάδελφοί του να δικάζονται από πριν.

Έμμεση κάλυψη δόθηκε και από την υπουργό Προστασία του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, που ενώ διέταξε την προκαταρκτική για την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών, υπογράμμισε πως «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε την ολοκλήρωση της ΕΔΕ».

Η Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως η ΕΛ.ΑΣ. κάνει άψογα τη δουλειά της, αλλά επισήμανε πως «συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού των αστυνομικών θα κριθούν».

Η ίδια ανέφερε ότι όλη η χώρα παρακολούθησε μέσα από τα βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε το αποτρόπαιο θέαμα ένας άνθρωπος που δεν προέβαλε αντίσταση να δέχεται χτυπήματα.

Νωρίτερα, η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου, Άννυ Παπαρρούσου, επισήμανε ότι «η συμπεριφορά των αστυνομικών, πέραν της προφανούς αντίθεσης σε κάθε έννοια έννομης τάξης και πολιτισμού, συνιστά κακούργημα, είναι βασανισμός και τιμωρείται σαν κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας