Εκπληκτική η Κροατία. Στον τελικό του Μουντιάλ μετά το 2-1 με την Αγγλία

1329
κροατία

Με μια εξαιρετική εμφάνιση, η Κροατία κέρδισε με 2-1 την Αγγλία στην Μόσχα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Μουντιάλ 2018. Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που μια Εθνική από τα Βαλκάνια βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ. Ετσι, την Κυριακή (18:00) η Κροατία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία για το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ το Σάββατο (17:00) στον μικρό τελικό η Αγγλία θα κοντραριστεί με το Βέλγιο.

Οι Αγγλοι πάντως πίστεψαν στο… θαύμα, καθώς στο 5ο λεπτό ο Τρίπιερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Στο 68′ η Κροατία έφερε το 1-1 με τον Πέρισιτς και το ματς πήγε στην παράταση. Στο 109′ ο Μάτζουκιτς με πανέξυπνη κίνηση σούταρε και έκανε το 2-1 που έστειλε την χώρα του στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στο πρώτο ημίχρονο τα «Λιοντάρια» είχαν καθαρά τον πρώτο λόγο. Προηγήθηκαν μόλις στο 5΄με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ που δεν άφησε περιθώριο στον Σούμπασιτς. Τους βοήθησε αυτό να φέρουν το ματς στον ρυθμό που ήθελαν. Δεν απείλησαν βέβαια σοβαρά για δεύτερο γκολ, εκτός από ένα σουτ του Λίνγκαρντ από καλή θέση, αλλά κρατούσαν εύκολα την «μουδιασμένη» Κροατία μακριά από την περιοχή τους και δοκίμαζαν την αντίπαλη άμυνα, κυρίως με κόντρα επιθέσεις με τον Στέρλινγκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κροάτες έβγαλαν προσωπικότητα, πάθος και μαζί με την ποιότητα που ούτως ή άλλως διαθέτουν, κυριάρχησαν. Ήρθε η ισοφάριση με την προβολή του Πέρισιτς και ο παίκτης της Ίντερ σχεδόν αμέσως μετά είχε και σουτ στο δοκάρι. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας η Κροατία συνέχισε να είναι η πρωταγωνίστρια, αλλά και με την αστοχία να την κυνηγάει στις περιπτώσεις που πλησίασε το δεύτερο γκολ.

Οι Άγγλοι μπήκαν καλύτερα στην παράταση και έλεγξαν ξανά το ματς, όμως με το ξεκίνημα του δεύτερου 15λεπτου, οι Κροάτες «ξύπνησαν» και πάλι. Στο 109΄ο Μάτζουκιτς με πλασέ, μετά από κεφαλιά – ασίστ του Πέρισιτς, έκανε το 2-1, ενώ ο επιθετικός της Γιουβέντους ήταν κυριολεκτικά στα όρια της σωματικής κατάρρευσης στην παράταση, όπως και στο ματς με την Ρωσία. Οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ουσιαστικά, ενώ οι Κροάτες πλησίασαν άλλες δυο φορές το γκολ μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς(95΄Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς(118΄Πάντελ), Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς(101΄Κράμαριτς), Μάντζουκιτς(115΄Τσόρλουκα), Πέρισιτς

Αγγλία (Γ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ(112΄Βάρντι), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον(97΄Ντάιερ), Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Άλι, Γιανγκ(91΄Ρόουζ), Στέρλινγκ(74΄Ράσφορντ), Κέιν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας