Εκδικητική δίωξη συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ. “Περιβαλλοντική ρύπανση” οι συνδικαλιστικές ανακοινώσεις!

1592
συνδικαλιστών

Ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συχνά και με γελοία προσχήματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση στελεχών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές διώκονται για τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους τον Ιούνιο 2017, όταν απαιτήθηκε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και η μη απόλυση των συμβασιούχων, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να εκδώσει την 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Μεταξύ αυτών που καλούνται την 1η Οκτωβρίου στο ακροατήριο του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας είναι και οι Βασίλης Γκιτάκος, επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, γραμματέας του ΜΕΤΑ και τότε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Χαρακτηριστική είναι η κατηγορία για… ρύπανση του περιβάλλοντος, εξαιτίας της διακίνησης έγγραφου υλικού για τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Η γελοιότητα της κυβερνητικής μεθόδευσης είναι ολοφάνερη στην αιτιολόγηση της κατηγορίας, στην οποία διαβάζουμε ότι οι ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΕ επιβάρρυναν το περιβάλλον, «ως τέτοιου νοούμενου του συνόλου των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα της ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες, με η μη αποκομιδή στερεών αποβλήτων από αστικές περιοχές. Η πράξη τους δε αυτή δημιούργησε με βάση το είδος, τη ποιότητα των ρύπων, την έκταση και τη σημασία της υποβάθμισης κίνδυνο σοβαρής και ευρείας ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος».

Οι συνδικαλιστές θα δικαστούν στο κτίριο 7, αίθουσα 1, των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας