Μεγάλη εκδήλωση για τον Τσε στην Αλκυονίδα

1546
Αλκυονίδα

Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, στις 9 Οκτώβρη, σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του κινηματογράφου «Αλκυονίς» στην Αθήνα, η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Κούβας και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης για τον κομμουνιστή διεθνιστή αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δολοφονίατου στη Βολιβία κατ’ εντολή της CIA. (Στην «Αλκυονίδα» και το «Στούντιο» από τη «New star» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τιμής και Μνήμης για τον Τσε, με δεκάδες ντοκιμαντέρ).
Στην εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία – ντοκιμαντέρ του Μανουέλ Πέρες «Τσε: εκεί που δεν έφθασε κανείς», ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρέσβειρα της Κούβας Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, που σημείωσε ανάμεσα σε άλλα, θυμίζοντας τα λόγια του ηγέτη της Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, στις 18 Οκτώβρη του 1967: «Εάν θέλουμε να εκφράσουμε πώς θέλουμε να είναι οι μαχητές επαναστάτες, τα μέλη του Κόμματος, οι άνθρωποί μας, αν θέλουμε να εκφράσουμε πώς θέλουμε να είναι τα παιδιά μας, με όλη μας την καρδιά των παθιασμένων επαναστατών πρέπει να πούμε: να είναι όπως ο Τσε!».
Και η πρέσβειρα κατέληξε: «Αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος, αυτό το παράδειγμα επαναστάτη, πάντα είχε μαζί του την αγάπη του για τον κουβανικό λαό και την επανάστασή του, αγάπη που είναι αμοιβαία από ένα λαό που τον έκανε γιο του και υπέφερε λόγω της φυσικής του απουσίας. Συνεχίζουμε με τον Τσε και το παράδειγμά του, Hasta la victoria siempre! (Μέχρι τη νίκη, για πάντα!)».
Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ από τα μέλη της ΠΓ της Δημήτρη Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού και Τάσο Κανταρά και του ΚΚΕ με τα μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ Νίκο Σερετάκη και Ηλία Νασίρ. Επίσης εκπρόσωποι δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών συλλογικοτων, καθώς και ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Φαρίντ ΦερνάντεςΟ Νίκος Καρανδρέας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, στο δικό του χαιρετισμό, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Ο Τσε μπροστά στα προβλήματα, οικονομικά, κοινωνικά, που όπως είναι φυσικό εμφανίστηκαν μετά τη νίκη της Επανάστασης, μέσα στο πλαίσιο του σκληρού ταξικού αγώνα και στην προσπάθεια απόκρουσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, μπόρεσε να διαμορφώσει μια δική του άποψη για βασικές πλευρές της οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Οι ιδέες του για την οικονομία, το κράτος και το κοινωνικό υποκείμενο, τον συνειδητό εργαζόμενο – επαναστάτη, τον δημιουργό της καινούργιας κοινωνίας, διατηρούν και σήμερα τη μεγάλη τους σημασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας