Εισηγήσεις «βόμβα» από την Επιτροπή για νέα μέτρα-Υποχρεωτικός εμβολιασμός από 50

769
Εισηγήσεις «βόμβα» από την Επιτροπή για νέα μέτρα

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε σήμερα και εισηγήθηκε μια σειρά μέτρων στην κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς της Όμικρον

Νέα μέτρα φέρνει η Όμικρον και στην Ελλάδα με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να εισηγείται σήμερα στην κυβέρνηση μία σειρά από προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για την εφαρμογή αυτών των μέτρων ανήκει στην κυβέρνηση, καθώς η Επιτροπή των ειδικών έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Νωρίτερα σήμερα ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την ανακοπή της πορείας της πανδημίας που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς που συνεδριάζουν και εισηγούνται.

Πέρα από τις πληροφορίες που μιλούν για περιορισμούς στην εστίαση και μέτρα που αφορούν στην εργασία, μέρος της εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αφορά και την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε όσους είναι άνω των 50 ετών.

Αυτή τη στιγμή το μέτρο της υποχρεωτικότητας ισχύει για όσους είναι άνω των 60 ετών και για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό και για τους 50αρηδες.

Τα ποσοστά των εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Θάνος Πλεύρης οι εμβολιασμοί έφθασαν στο 70% οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί και στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Όπως είπε, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και στο 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας