Εισαγγελική έρευνα για τα χημικά, μετά τη μήνυση της ΛΑ.Ε

1776
εισαγγελική

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η μήνυση του κατατέθηκε χθες από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε, για τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση κατά των πολιτών στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με τη χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο και τους τραυματισμούς από γκλομπς. Η μήνυση στρέφεται κατά των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των ευθυνών των αστυνομικών σε ενέργειες τις οποίες σήμερα αναγνώρισε και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του, δήλωσε πως “κακώς έπεσαν” χημικά σε κλειστό χώρο.
Αν και η εισαγγελική έρευνα, ως απόρροια της μήνυσης των στελεχών της ΛΑ.Ε αλλά και του γενικότερου κύματος διαμαρτυρίας που προκάλεσαν οι αστυνομικές βιαιότητες, στρέφεται κατά της αστυνομίας, ταυτόχρονα εξετάζει και ενδεχόμενες παράνομες ενέργειες των διαδηλωτών. Πρόκειται για απόπειρα εξισορρόπησης των εντυπώσεων, καθώς είναι δεδομένο ότι οι πολίτες δέχτηκαν επίθεση σε έναν χώρο όπου διαπράττονταν σειρά από παρανομίες. Με πιο σημαντική την απόπειρα διενέργειας πλειστηριασμών με διαδικασία αδιαφανή χωρίς την παρουσία κοινού και με τον χώρο του δικαστηρίου κατειλημμένο από πάνοπλους αστυνομικούς.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας