Εισαγγελέας: Τι πρέπει να κάνεις όταν οι αστυνομικοί σε χτυπάνε με κλομπ

1378
Τι πρέπει να κάνεις όταν οι αστυνομικοί

Στην εκπομπή του GDR καλεσμένος του Γεράσιμου Βραχιολίδη, ήταν ο πρώην εισαγγελέας, Ιωάννης Σακκάς ο οποίος σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με την αστυνομική βία και τα άλλα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν την κατάσταση της Ελλάδας.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπής ο κος Σακκάς μας ενημερώνει πως πρέπει να αντιδράσουμε ως πολίτες όταν οι αστυνομικοί βγάζουν τα κλομπ και βαράνε τον κόσμο.

Ο κος Σακκάς, ο οποίος ως πρώην Εισαγγελέας γνωρίζει καλά τους νόμους και το Ελληνικό Σύνταγμα, μας ενημερώνει με νομικούς όρους ότι όταν οι αστυνομικοί κάνουν χρήση ένοπλης βίας ουσιαστικά και οι Έλληνες πολίτες βάση του άρθρου 120 παρ.4 του Συντάγματος νομιμοποιούνται να ασκήσουν ένοπλη βία στους αστυνομικούς οι οποία θα είναι και νόμιμη.

Αν και αμφιβάλλουμε ότι θα βρεθούν οι Έλληνες πολίτες που θα πάρουν τα όπλα εναντίον των αστυνομικών που ασκούν παράνομη ένοπλη βία,εν τούτης καλό είναι ο καθένας να γνωρίζει τα νόμιμα δικαιώματα του που προκύπτουν από το Ελληνικό Σύνταγμα και από εκεί και πέρα όποιος θέλει κάνει χρήση του δικαιώματος και δεν γίνεται υποχρέωση ποτέ.

Όπως μας εξηγεί ο κος Σακκάς το ρόπαλο(κλομπ) του αστυνομικού θεωρείται στον ποινικό κώδικα όπλο. Όταν ο αστυνομικός στρέφει κάποιο όπλο εναντίον άοπλου Έλληνα πολίτη τότε παρανομεί και οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να ενεργοποιήσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος.

‘Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Δείτε το απόσπασμα από την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα εκπομπή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας