Εθνικό Αστεροσκοπείο: ποιες περιοχές θα πλήξει και πότε ο κυκλώνας

1958
Αστεροσκοπείο

Ο μεσογειακός κυκλώνας που θα χτυπήσει την Ελλάδα ονομάζεται «Ζορμπάς» και είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή. Αυτό αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αλλά και η ιστοσελίδα «Severe Weather Europe».

Κυκλώνες τέτοιου τύπου, όπως ο Ζορμπάς οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας