Εθνικιστική πρόκληση των Τσάμηδων με ανιστόρητη έκθεση στο Αλβανικό Προεδρείο

671
Εθνικιστική πρόκληση των Τσάμηδων

Για ακόμη μία φορά η προσπάθεια των Τσάμηδων να παραχαράξει την ιστορία της Ηπείρου, αποτελεί μία ακόμη ακραία κίνηση των Αλβανών που φυσικά έχει και την ανώτατη κρατική υποστήριξη

Το Ίδρυμα «Cameria Hasan Ταhsin» και η Ακαδημία «Αlbanian Roots», σε συνεργασία με την έκθεση «Ιστορική Εθνοπολιτισμική Επισκόπηση Πελασγίας — Ηπείρου — Θεσπρωτίας — Τσαμουριάς», εγκαινίασαν πριν από δύο ημέρες στη Λεωφόρο «Deshmoret e Kombit» των Τιράνων και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του Προεδρείου της χώρας, μια έκθεση χαρτών με αλυτρωτικό περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει το himara.gr, η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρουν πως παρουσιάζει την Ήπειρο από την εποχή που αρχίζει να γράφεται η ιστορία, όπως αυτή της Τροίας μέχρι το 1920, 3000 χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με τις γνωστές γραφικότητες των Τσάμηδων, στους εκτιθέμενους χάρτες δίνεται με ξεκάθαρα, πλήρη σύνορα, η ιστορία από την Άρτα μέχρι τον Αώο και μερικές φορές και μέχρι τη Λέζα, η κατ’ αυτούς «πελασγική, ηπειρωτική, τσαμική, αλβανική επικράτεια» και επίσης όπως αναφέρουν ποτέ δεν εμφανίζεται κάποια ελληνική καταγωγή στις «αποδείξεις» τους. Για ακόμη μία φορά η προσπάθεια των Τσάμηδων να παραχαράξει την ιστορία της Ηπείρου, γεμίζοντας με χάρτες και δήθεν αποδείξεις μέχρι και το Προεδρείο της χώρας, αποτελεί μία ακόμη ακραία κίνηση των Αλβανών που φυσικά έχει και την ανώτατη κρατική υποστήριξη.

Εκτός αυτού στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχε και ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα. Ανάλογες κινήσεις, με τις ευλογίες των ανωτάτων κρατικών αρχών της Αλβανίας, σε μια περίοδο όπου η χώρα δήθεν αλλάζει επιθυμώντας να ενταχθεί στους κόλπους της ΕΕ, αποτελούν για ακόμη μία φορά στοιχεία εντελώς αντίθετα με την πραγματικότητα που επικρατεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας