Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ετοιμαστείτε για 4η δόση εμβολίου-Εξελίξεις μετά δηλώσεις Α.Μπουρλά

1091
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ετοιμαστείτε για 4η δόση εμβολίου-Εξελίξεις μετά δηλώσεις Α.Μπουρλά

Ποιοι θα κάνουν πρώτα την τέταρτη δόση

Λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις του CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, ότι θα χρειαστεί και τέταρτη δόση και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενo, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ξεκινά τις συζητήσεις για την περίπτωση χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το οποίο τονίζαμε εδώ και πολλούς μήνες στο pronews.gr θα γίνει πραγματικότητα. Οι «Big Pharma» θα πιέζουν για νέες δόσεις (και περισσότερα έσοδα) και οι κυβερνήσεις θα βρίσκουν μια αφορμή για να τις επιβάλλουν (πχ. μετάλλαξη Όμικρον). 

Προς το παρόν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ξεκαθαρίζουν ότι εάν πάμε σε σχετικές αποφάσεις για την τέταρτη δόση θα αφορά μόνο τους ανοσοκατασταλμένους και δεν θα υπάρχει επέκταση σε άλλες κατηγορίες.

Αυτό, βέβαια, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού και τυχόν νέες μεταλλάξεις του COVID-19 που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον, ενώ να θυμίσουμε ότι και για την τρίτη δόση το ίδιο διαβεβαίωναν.

Να θυμίσουμε ότι ο Α.Μπουρλά είπε χθες ότι «με την Όμικρον πρέπει να περιμένουμε και να δούμε, διότι έχουμε ακόμη πολύ λίγες πληροφορίες. Όμως, είναι πιθανόν να χρειαστούμε (τέταρτη δόση) γρηγορότερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας