Εγχώρια και ευρωπαϊκά κατεστημένα, ως μια υπερπαράταξη, στηρίζουν Macron

2672
Macron

Τέτοια συσπείρωση «ποικίλων» και «διαφορετικών», κατ’ όνομα, πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων στην χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο και στοίχισή τους πίσω από την υποψηφιότητα ενός πολιτικού, όπως του Emmanuel Macron, ίσως να μην έχει ξαναεμφανιστεί στην σύγχρονη πολιτική ιστορία.
Όλες από κοινού οι μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις στη χώρα μας, όλες οι δυνάμεις, οι υπεύθυνες και συνυπεύθυνες της μεγαλύτερης καταστροφής που έχει υποστεί χώρα σε ειρηνική περίοδο και οι οποίες συνεχίζουν αμείωτα το άθλιο καταστρεπτικό τους έργο, όλες, λοιπόν, από κοινού αυτές οι ένοχες πολιτικές δυνάμεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη, ως έτοιμες από καιρό, να δηλώσουν ταπεινά και χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την υποστήριξή τους στον υποψήφιο των τραπεζών και εκπρόσωπο της Rothschild, τον Emmanuel Macron. Τον Emmanuel Macron υποψήφιο της «μεταπολιτικής» και ενός νέου «πολιτικού κέντρου» που υπερβαίνει πολιτικούς διαχωρισμούς και σύνορα για να ταυτιστεί με την ακραιφνή Ευρώπη του χρηματιστικού και πολυεθνικού κεφαλαίου, την καθαρή ιμπεριαλιστική Ευρώπη μιας άτεγκτης, με σαρδόνιο χαμόγελο, αποικιοκρατίας και τον σκληρό πυρήνα μιας «παγκοσμιοποίησης» των πιο αδίστακτων αγορών.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης τάχθηκε με τον Macron και τόνισε ότι αυτός είναι ο γνήσιος εκφραστής των ανύπαρκτων κενόλογων «ιδεών» του τελευταίου στην χώρα μας. Η Φώφη Γεννηματά έτρεξε άρον-άρον να στοιχηθεί με τον Macron, διεκδικώντας κι αυτή την σημαία του. Για τον Στ. Θεοδωράκη δεν το συζητάμε, «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», Macron και ξερό ψωμί και δικαιολογημένα. Ακόμα και ο Βασ. Λεβέντης βγήκε υποστηρικτής του Macron, για να μη μιλήσουμε για όλα τα αναρίθμητα συστημικά μέσα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστοσελίδες, παπαγαλάκια κάθε λογής που λύσσαξαν να εκθειάζουν σε όλους τους τόνους τον Macron και ιδιαιτέρως την γυναίκα του.
Η πιο κωμικοτραγική, όμως, περίπτωση καιροσκοπισμού είναι αυτή του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
Ο Τσίπρας και μαζί του όλος ο νεομνημονιακός κυβερνο-κομματικός εσμός, αφού την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησαν και μέσω του κατ’ όνομα Κομμουνιστικού Κόμματος και ουραγού πάντοτε, έγλειψαν εκεί που τους έφτυναν, δηλώνοντας στήριξη στον Mélenchon, τώρα, μπροστά στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, επέστρεψαν τρέχοντας και απολογούμενοι στην ιδεολογικοπολιτική τους κοίτη: δήλωσαν πλήρη υποταγή στον Γάλλο, στη νιοστή «Σημιτο-Στουρνάρα», Emmanuel Macron.
Ο εγχώριος κύκλος έκλεισε ενδόξως, για να πάρουν τη σκυτάλη τα πιο εξωνημένα ευρωπαϊκά κατεστημένα κέντρα.
Ως μια φωνή και μια γροθιά όλο το απαίσιο ευρωκεντρικό μπλοκ, από την Merkel και τον Schäuble, τον Gabriel και τον Schultz, τον Dijsselbloem, τον Moscovici και τον Juncker, έως όλους τους πρωθυπουργούς των ευρωενωσιακών χωρών και τους αναρίθμητους αξιωματούχους παρατρεχάμενους της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, έσπευσαν να δηλώσουν πίστη στον Macron.
Το πρόσχημα όλων αυτών, εγχώριων και Ευρωπαίων, για την ευθυγράμμιση πίσω από τον κύριο «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά», ούτε και τίποτα, E. Macron είναι να σώσουν τη δημοκρατία στην Ευρώπη!
Για ποια δημοκρατία μας μιλάνε, όμως, οι υποκριτές;
Τον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών στην ήπειρο, την δικτατορία των αγορών, την δικτατορία του ευρώ και των τραπεζιτών δεν την βλέπουν;
Την κατοχή, τη νέα επταετία που έχουν επιβάλει στην Ελλάδα, με την μνημονιακή χούντα του κουαρτέτου δεν την βλέπουν; Δεν είναι δικό τους τερατούργημα;
Την κοινωνική διάλυση και φτωχοποίηση σε όλην την ήπειρο με την χώρα μας το χειρότερο κλωτσοσκούφι ούτε αυτό το βλέπουν;
Από πότε η πιο ανελέητη αποικιοκρατία και οι πιο βάρβαρες πολεμικές εκστρατείες, που έχουν μετατρέψει σε ερείπια Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, ονομάζεται υπεράσπιση της δημοκρατίας;
Γιατί στηρίζουν τον Macron; Για τον απλό λόγο: θέλουν να καταστήσουν την Γαλλία εργασιακό κάτεργο και να επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα σε όποια εργασιακή και δημοκρατική οχύρωση έχει απομείνει στην Γαλλία και επομένως να υπάρξει η τέλεια ισοπέδωση και εκμετάλλευση στον ευρωπαϊκό Νότο και από εκεί σε όλη την ήπειρο.
Για να επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, προς δόξαν των τραπεζών και των πολυεθνικών γιγάντων.
Για να δυναμώσουν στο έπακρο την γερμανογαλλική σιδερένια συμμαχία, με το Βερολίνο απόλυτο επικυρίαρχο, ώστε, στο όνομα του «ευρωπαϊκού ιδεώδους», η γερμανική μπότα του Δ’ Ράιχ να συνθλίψει τα πάντα στην Ευρώπη: εθνικές κυριαρχίες, Συντάγματα και αντιπροσωπευτικά σώματα, επιβάλλοντας παντού έναν νέο «αυτοκρατορικό» ολοκληρωτισμό του χρήματος με «δημοκρατικό» προσωπείο.
Αυτό είναι το πρόγραμμα του Macron, που στηρίζουν με τόσο πάθος, έξαλλοι από ενθουσιασμό, οι εγχώριοι μνημονιακοί, οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες και η ευρωπαϊκή πολυεθνική και χρηματιστική ολιγαρχία.
Αυτό δυστυχώς είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη, το πρόγραμμα του Τσίπρα, το πρόγραμμα της Γεννηματά, του Θεοδωράκη και του Λεβέντη.
Είναι το κοινό πρόγραμμα της εκποιημένης εθελόδουλης ολιγαρχικής διαπλεκόμενης εξαρτημένης Ελλάδας που το καλύπτουν ηγέτες και ηγετίσκοι πίσω από φτηνές αντιπαραθέσεις, που κρύβουν στα μάτια των αφελών την κακόηχη μνημονιακή υπερσυμφωνία.
Όλοι αυτοί μας καλούν στο όνομα της απόκρουσης της Lepen και της «υπεράσπισης της δημοκρατίας», να κλείσουμε τα μάτια και τη μύτη μας, να σταματήσουμε τη σκέψη μας και να κλειδώσουμε τη λογική μας, για να φωνάξουμε με ενθουσιασμό μαζί τους: ζήτω ο Macron, ζήτω ο ολοκληρωτισμός των αγορών, ζήτω η υποταγή στον γερμανογαλλικό άξονα, ζήτω η δικτατορία του ευρώ και ζήτω ο εκφασισμός της μιας και μοναδικής σκέψης και πολιτικής.
Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!
Γιατί όλος αυτός ο ολοκληρωτισμός, πέραν των άλλων καταστρεπτικών, θρέφει και γιγαντώνει και τον εκφασισμό της Lepen. Όπως τον έθρεψε και τον έφερε και στον β’ γύρο.

Ν.Ζ

1 σχόλιο

  1. Η συσπείρωση «ποικίλων» και «διαφορετικών» είχε ξεκινήσει πολύ πριν, με αποκορύφωμα το προβοκατόρικο κτύπημα τρεις μέρες πριν τις εκλογές!… Με σχέδιο και στόχο οι ευρωσκεπτικιστές να στραφούν προς την Λεπέν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας